Μάντσεστερ και Μουρίνιο ψάχνουν τη λύτρωση

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει τον άνθρωπο που θα προσδώσει στο σύλλογο ένα κύρος στον πάγκο, αυτό που πήρε μαζί του φεύγοντας ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο δε Μουρίνιο ψάχνει την ομάδα που θα τον αναγεννήσει, μέσω της… αναγέννησής της. Λες και το είχαν συνεννοηθεί οι «κόκκινοι» και ο Πορτογάλος κόουτς.

Το ότι εδώ και μέρες ακούγεται όλο και πιο δυνατά το ενδεχόμενο συνεργασίας, είναι αλήθεια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει υπάρξει επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, ούτε ότι ο Μουρίνιο αποτελεί προτεραιότητα του Δ.Σ. της Γιουνάιτεντ. Η υπόθεση είναι λίγο πιο σύνθετη.

Κατ’ αρχήν στη Μάντσεστερ πρέπει να διαχειριστούν άλλη μία αποτυχημένη επιλογή προπονητή, μετά από αυτή του Ντέιβιντ Μόγιες. Ένας ωραίος τρόπος για να περάσουν προς τα έξω με επικοινωνιακό τρόπο ότι υπάρχει λύση, είναι να συντηρούν το όνομα ενός πιθανού αντικαταστάτη. Το όνομα του Μουρίνιο είναι τόσο ιντριγκαδόρικο, που ήδη ο κόσμος δεν συζητά για τον Φαν Χάαλ, αλλά για το πώς και πότε θα καταφέρει ο Πορτογάλος να διορθώσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο δε Μουρίνιο, χρειάζεται πάση θυσία αυτή τη στιγμή μία…δυνατή παραφιλολογία γύρω από το όνομά του. να ακούγεται το πόσο σημαντικός είναι και τα λοιπά. Ακόμη κι αν πάρουν τηλέφωνο τον Πορτογάλο από το Μάντσεστερ και του πουν πως δεν ενδιαφέρονται, ο Ζοζέ δεν πρόκειται να το πει παραέξω. Τον συμφέρει η κουβέντα.

Άρα, μάλλον δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή. Για να πούμε και την αλήθεια, στη Μάντσεστερ υπερισχύει συνήθως η γνώμη του ενός. Του μεγάλου Σερ Άλεξ. Κι ως γνωστόν, ο Σκωτσέζος δεν είναι υπέρ των πολλών αλλαγών. Θεωρεί σώφρον να συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι ο Ράιαν Γκιγκς. Όσον αφορά στην πρότασή του για το καλοκαίρι, αυτή αφορά σε κάποιον Καταλανό και όχι Πορτογάλο…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα