Μάρκο Σίλβα: Τέσσερα χρόνια εξαιρετικού ποδοσφαίρου!

 

 

Γιατί Μάρκο Σίλβα; Ένας μάλλον άπειρος νεαρός Πορτογάλος, άγνωστος μέχρι πριν από 2-3 χρόνια στο ευρύ κοινό; Η απάντηση είναι απλή! Διότι δεν είναι εύκολο ένας προπονητής να εμφανίζει τέσσερα συνεχόμενα χρόνια τόσο καλή δουλειά σε αντίστοιχες σεζόν όπου πάντα έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό κι αυτός όχι μόνο τα κατάφερνε, αλλά πλησίαζε και τα όρια της υπέρβασης.

Το 2011 λοιπόν, ο Πορτογάλος που εξετάζεται πολύ σοβαρά από τη διοίκηση του Ολυμπιακού,  πήρε την Εστορίλ που απλά σωνόταν εύκολα στη Β’ Πορτογαλίας επί σειρά ετών και με το καλημέρα την οδήγησε στο πρωτάθλημα και στην άνοδο στην Α’ κατηγορία της χώρας του.  Αυτό από μόνο του ήταν επίτευγμα μεγάλο, πόσο μάλιστα η άνεση με την οποία κέρδισε το εισιτήριο.

Την επόμενη χρονιά ο Εστορίλ απλά είχε ως στόχο να σωθεί, αλλά τελικά τερμάτισε πέμπτη και βγήκε στο Europa League, ενώ την επόμενη χρονιά όχι μόνο κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία, αλλά τερμάτισε και μία θέση πιο ψηλά, κερδίζοντας εννέα περισσότερους βαθμούς. Από τη μία υπέρβαση στην άλλη για το Μάρκο Σίλβα, που αν και νεαρός δεν άργησε να εκτιμηθεί η δουλειά του, με αποτέλεσμα να φύγει από το μικρό ψαροχώρι και να μετακομίσει σε μία μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας, τη Σπόρτινγκ.

Στη νέα αυτή πρόκληση στην καριέρα του έκανε και πάλι θαυμάσια δουλειά! Έμεινε κοντά σε Μπενφίκα και Πόρτο στο πρωτάθλημα και με μεγάλη διαφορά από τον τέταρτο, ενώ  πήρε και το Κύπελλο Πορτογαλίας. Ο κόσμος της Σπόρτινγκ έμεινε κατενθουσιασμένος με το ποδόσφαιρο της ομάδας με την εκπληκτική επιθετική συγκομιδή των 67 γκολ που είναι ρεκόρ για την ομάδα σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, αφού μόνο παλιότερα (όταν το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας παιζόταν σε 34 αγωνιστικές) μπορούσε και το ξεπερνούσε (κι αυτό μόλις δύο φορές τα τελευταία 20 χρόνια!)

Οπότε, λογική η σκέψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι να έχει και το ανάστημα για τον πάγκο των «ερυθρολεύκων. Γιατί από ποδοσφαιρική φιλοσοφία και τεχνογνωσία, φαίνεται να είναι πολύ καλός. Δεν είναι λίγοι στην Πορτογαλία αυτοί που πιστεύουν πως έχει ισάξιο ξεκίνημα στην προπονητική του καριέρα με αυτό του Μουρίνιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα