Μάχιμοι, αλλά προβλέψιμοι!

Δεν έχει πολλές επιλογές ο Στέλιος Μανωλάς εν όψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας της Τρίτης, 17/5, καθώς τα «κουκιά είναι μετρημένα».

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Ένωσης θα παίξει με Μπαρόχα, Ντιντάκ, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Αραβίδη, Βάργκας και Τζιμπούρ με μόνη επιφύλαξη την πιθανή συμμετοχή του Λαμπρόπουλου στην άμυνα αντί του Κολοβέτσιου.

Αυτό που δεν έχει σχηματοποιήσει ο Μανωλάς στο μυαλό του είναι η παράταξη της ομάδας, δηλαδή το αν θα αγωνιστεί με 4-2-3-1, τον Σιμόες και τον Γιόχανσον δίδυμο και τον Μάνταλο «δεκάρι» ή αν θα παίξει με 4-3-3, δηλαδή με το Μάνταλο λίγο πιο πίσω, τον Σουηδό λίγο πιο μπροστά και τα χαφ – Βάργκας και Αραβίδης – με περισσότερες αρμοδιότητες. Το κάθε σύστημα έχει τα καλά του και τα κακά του, είναι δουλεμένα, ενώ μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή του αγώνα. Το κακό για τον Στέλιο Μανωλά, όμως, είναι ότι αυτή η βασική του ενδεκάδα έχει ως στηρίγματα από τον πάγκο παίκτες όπως ο Κορδέρο, ο Πέκχαρτ και ο Μπουονανότε, ποδοσφαιριστές που έχουν καλά στοιχεία, αλλά όχι την ποιότητα να μπουν και να αλλάξουν τα δεδομένα.

Το επίσης αρνητικό για τον Μανωλά είναι πως η ΑΕΚ είναι πια προβλέψιμη όπως κι αν αγωνιστεί, σε αντίθεση με τον Ολυμπικακό που με Ερνάντι και Φουστέρ δίπλα στον Φορτούνη αποτελούν ένα δίδυμο που μόλις εσχάτως «εφαρμόστηκε» και δεν είναι και τόσο μελετημένο, ιδίως από τον άπειρο Μανωλά.

Ίσως αν ο τεχνικός της Ένωσης σκεφτεί κάποια έκπληξη, με τον Μπακάκη ήτον  Πλατέλλα στα χαφ να δημιουργήσει κάποιους προβληματισμούς στον Σίλβα, αλλά θα είναι και αυτό ένα τόλμημα που μόνο εκ του αποτελέσματος θα μπορεί να κριθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα