«Μέγα ψέμα ότι δεν μπορούμε να παράξουμε τίποτα»

Στην Apivita, την συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση φυσικών καλλυντικών με τις διεθνείς εξαγωγές, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαρκόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους Έλληνες και ξένους εκπροσώπους της Apivita, ενώ δοκίμασε προϊόντα όπως τσάι και κερήθρα. Το τελευταίο προϊόν, μάλιστα, προκάλεσε και ένα πρόβλημα στον πρωθυπουργό καθώς κόλλησε στα δόντια του με τον ίδιο να προσπαθεί για αρκετά δευτερόλεπτα να «απελευθερωθεί».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Apivita Νίκος Κουτσιανάς υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό με την φράση, «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα».

 

  

“Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της”

Κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Κατά την ενημέρωσή του από στελέχη της εταιρείας ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή. Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός επίσης άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Παράλληλα, όπως τόνισε η κα Βαλλιανάτου, η εταιρεία διαθέτει και «τράπεζα» όπου διατηρούνται τα γενετικά υλικά των σπόρων με στόχο την διατήρηση της προστασίας της φύσης.

«Το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για την οικονομία δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου»

Το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για την οικονομία δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, την γνώση και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γης, δήλωσε  ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η εταιρεία αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός για τον οποίο θα θυσιάσουμε τα πάντα, αλλά κάτι που θα έρθει με μια πολυετή δουλειά στον τομέα της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

«Να μετατρέψουμε τη «μικρή» Ελλάδα σε «μεγάλη»

“Τίποτα δεν είναι πετυχημένο αν δεν το αγαπάμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. “Φτάσαμε σε αυτήν την χώρα να λέμε ότι δεν μπορούμε να παράξουμε τίποτα. Είναι μέγα λάθος και μέγα ψέμα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν ρίξαμε το βάρος στην έρευνα και την καινοτομία, στην παραγωγή με βάση τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη.

»Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η φύση», συνέχισε ο πρωθυπουργός. “Μπορούμε να οικοδομήσουμε μια παραγωγική βάση σε νέα φιλοσοφία και να επουλώσουμε τις πληγές. Επιδίωξή μας είναι να μετατρέψουμε τη φωτεινή εξαίρεση στην επιχειρηματικότητα σε κανόνα. Να μετατρέψουμε τη ‘μικρή’ Ελλάδα σε ‘μεγάλη’».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει πρωτοβουλίες για στοχευμένη διαφοροποίηση της παραγωγής υπέρ προϊόντων που επιβάλλει το μικροκλίμα της χώρας μας. Μια σειρά από προϊόντα στα οποία η πατρίδα μας υπερτερεί τα εκμεταλλεύονται άλλες χώρες, σημείωσε.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα»

Μιλώντας για την κρίση ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κατέστρεψε τις ζωές μας, την ψυχολογία μας, την ελπίδα μας για το μέλλον».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η «Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα. Μπορούμε να υποδομήσουμε μια οικονομία σε μία καλύτερη φιλοσοφία. Μπορούμε να πετύχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας με δυναμισμό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα