Μέι, Μέρκελ και Μακρόν για το Brexit

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που γίνεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή είναι το Brexit και όπως είναι αναμενόμενο οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Συνόδου στρέφονται γύρω από αυτό.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε, ότι θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες για τα σχέδιά της σχετικά με την προστασία των  δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία, μετά το Brexit. Χαρακτήρισε μάλιστα «πολύ εποικοδομητικές» τις πρώτες διαπραγματεύσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες.

Τι είπαν Μέρκελ και Μακρόν

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο τόνισε ότι επιζητά ένα «καλό κλίμα» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Θα δουλέψουμε χέρι-χέρι με τη Γερμανία» και θα μιλήσουμε με «μία φωνή», τόνισε με τη σειρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προσερχόμενος στη σημερινή παρθενική συμμετοχή του, ως Πρόεδρος της Γαλλίας, σε ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Ο κ. Μακρόν τόνισε επίσης την «κοινή οπτική» που έχουν Παρίσι και Βερολίνο για τα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο, όπως η ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η  άμυνα, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή, το εμπόριο και το Brexit.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα