Μένει λόγω διασυνδέσεων!

Οι υψηλές διασυνδέσεις του Αντρέα Στραματσόνι στο ιταλικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στην Ίντερ είναι ο λόγος που ο Ιταλός τεχνικός παραμένει μέχρι νεωτέρας στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και τον πρόωρο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, ο… αλενατόρε είναι ανεπιθύμητος για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που φρόντισε μάλιστα να του το κάνει ξεκάθαρο. Ο Ιταλός αποτέλεσε… κόκκινο πανί για τους οπαδούς που συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό κέντρο στο Κορωπί μετά την τριάρα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παρά την προσπάθειά του να συνομιλήσει μαζί τους, εκείνοι δεν δέχθηκαν, απαιτώντας από τον Γιάννη Αλαφούζο να τον αντικαταστήσει.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, ωστόσο, συνεχίζει να τον στηρίζει παρά την άσχημη τροπή που έχει πάρει και η φετινή σεζόν για την ομάδα του. Το αν αυτή η στήριξη είναι ουσιαστική, ή έχει να κάνει με τις γνωριμίες του Στραματσόνι στην Ίντερ, αυτό θα φανεί στις αρχές του νέου έτους.

Για την ώρα, ο Αλαφούζος εξακολουθεί να ποντάρει στις επαφές που διατηρεί ο Στραματσόνι με τον Μοράτι και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Ίντερ, προκειμένου ο προπονητής του Παναθηναϊκού να μεσολαβήσει ώστε να έρθουν από Γενάρη στη Λεωφόρο σπουδαίοι παίκτες σε λογική τιμή.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές των νερατζούρι μονοπωλούν το μεταγραφικό ενδιαφέρον του «τριφυλλιού». Τόσο ο Γιόβετιτς όσο και ο Φελίπε Μέλο δεν παίζουν φέτος στην Ίντερ, η οποία προσπαθεί να τους ξεφορτωθεί, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να τους παραχωρήσει και… κοψοχρονιά. Οι απαιτήσεις αμφότερων απέχουν πολύ από τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού, όμως με τις άκρες που διαθέτει ο Στραματσόνι υπάρχουν πιθανότητες να αποκτηθούν έστω και με τη μορφή δανεισμού.

Όλα δείχνουν πως ο Ιταλός κόουτς του «τριφυλλιού» παίρνει παράταση… ζωής στον «πράσινο» πάγκο μέχρι τις αρχές του νέου έτους, ευελπιστώντας τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αλαφούζος ότι μέχρι τότε η εικόνα του Παναθηναϊκού θα έχει βελτιωθεί. Η διακοπή του πρωταθλήματος εξυπηρετεί, μάλιστα, το πλάνο των δύο ανδρών. Ο Στραματσόνι κερδίζει χρόνο ώστε να αλλάξει τα κακώς κείμενα που έχει εντοπίσει στην αγωνιστική λειτουργία του «τριφυλλιού» μέσα στο γήπεδο, ενώ ταυτόχρονα η μετάθεση τουλάχιστον μίας ακόμα αγωνιστικής προς το μέλλον βολεύει, με την έννοια ότι ο ενισχυμένος μεταγραφικά Παναθηναϊκός του 2017 θα μπορεί να κερδίσει περισσότερους βαθμούς και να βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ιταλός κόουτς θα πρέπει ταυτόχρονα να φέρει σε πέρας και τη δύσκολη μεταγραφική αποστολή που του έχει ανατεθεί από τη διοίκηση. Να… ψήσει δηλαδή ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τους «πράσινους» να έρθουν στην Ελλάδα με όσο το δυνατόν μικρότερες απαιτήσεις. Αν τα καταφέρει, τότε η… κλεψύδρα που μετρά τον χρόνο του στην τεχνική ηγεσία θα ανανεωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση και σε ενδεχόμενη αποτυχία να προσελκύσει παίκτες επιπέδου Γιόβετιτς και Φελίπε Μέλο, η θέση του θα γίνει ακόμα πιο επισφαλής.

Συνεπώς ο Στραματσόνι καλείται να λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα όχι μόνο σαν προπονητής αλλά και σαν team manager του Παναθηναϊκού, προσελκύοντας με τις επαφές που διατηρεί στην Ιταλία ποδοσφαιριστές ικανούς να δώσουν κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτούς που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ. Από την έκβαση αυτού του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί και το μέλλον του στον «πράσινο» πάγκο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα