Μέρκελ: Απομονώθηκε από το διεθνές επίπεδο η Ρωσία

Για απομονωμένη Ρωσία από το διεθνές επίπεδο έκανε λόγο η Άγκελα Μέρκελ με αφορμή τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην περιοχή της Κριμαίας.

Ειδικότερα, νέες αιχμές κατά της Μόσχας άφησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αφού δήλωσε πως πιστεύει ότι η Ρωσία απομονώθηκε σε διεθνές επίπεδο διεξάγοντας ένα δημοψήφισμα στην περιοχή της Κριμαίας παρά την απόρριψη της διαδικασίας αυτής από τη διεθνή κοινότητα ως παράνομης.

«Η Ρωσία είναι απομονωμένη σε ένα μεγάλο βαθμό στην αναγνώριση αυτού του λεγόμενου δημοψηφίσματος», είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ επισημαίνοντας την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά την οποία 13 χώρες απέρριψαν την διαδικασία ως παράνομη, η Κίνα απείχε και η Ρωσία έμεινε μόνη, χρησιμοποιώντας το βέτο της.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η Γερμανία καλεί τη Ρωσία να απόσχει από οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια ή κίνηση στο ουκρανικό έδαφος για το οποίο δεν έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο, παρά το ότι η Μόσχα απορρίπτει τη σημερινή ουκρανική κυβέρνηση ως παράνομη.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα