Μέρκελ και Ολάντ ζητούν ενότητα στην Ευρώπη

Ενωμένη Ευρώπη ζητούν Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο. Ειδικότερα, την ανάγκη για Ευρωπαϊκή ενότητα εν μέσω αυξανόμενων εσωτερικών και εξωτερικών απειλών, περιλαμβανομένης της ανόδου του λαϊκισμού στην Ευρώπη και των απειλών των ΗΠΑ για εγκατάλειψη του ελεύθερου εμπορίου, τόνισαν η γερμανίδα καγκελάριος  και ο Γάλλος πρόεδρος .

Δηλώσεις Μέρκελ  

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που μπορούμε να τις ελέγξουμε μόνο αν συνεργαστούμε», δήλωσε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ολάντ.

«Χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη, κοινή δέσμευση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς αυτά που έχουμε πετύχει, και προς τις αξίες των φιλελεύθερων δημοκρατιών μας».

Τι δήλωσε ο Ολάντ

Ο Ολάντ δήλωσε από την πλευρά του πως η άνοδος των λαϊκιστών στην Ευρώπη αποτελεί μεγάλη απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να είμαστε πολύ ειλικρινείς, αυτό που απειλεί την Ευρώπη δεν έρχεται μόνο από το εξωτερικό. Έρχεται και από το εσωτερικό. Αυτό σημαίνει την άνοδο των εξτρεμιστών που χρησιμοποιούν εξωτερικούς παράγοντες για να προκαλέσουν προβλήματα εσωτερικά», τόνισε ο κ. Ολάντ.

Οι δυο πολιτικοί ηγέτες δεν δέχθηκαν ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα