Μέρος των πρακτικών του Κρανς Μοντάνα θα κοινοποιήσει ο Αναστασιάδης

Αποσπάσματα από τις συνομιλίες στο κρίσιμο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κρανς Μοντάνα  της Ελβετίας θα δώσει στη δημοσιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει τη δημοσιοποίηση, δηλώνοντας  ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα «τόσο τα δικά μας όσο και τα δικά τους (ΟΗΕ) πρακτικά, με πάσα λεπτομέρεια, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια», ωστόσο σήμερα, μιλώντας στο ΡΙΚ ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης αποσαφήνισε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα αποσπάσματα των πρακτικών, τα οποία ο ίδιος κράτησε.

Ανέφερε επίσης ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προχωρεί “ελαφρά την καρδία” στη δημοσιοποίηση πρακτικών από το δείπνο της 6ης Ιουλίου, αλλά γιατί είναι υποχρεωμένος να το πράξει».

Είπε επίσης ότι μόνο ο ίδιος συνόδευσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο δείπνο και πρόσθεσε ότι κρατούσε πρακτικά, σχεδόν κατά λέξη, όπως συνηθίζει.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο οποίος μίλησε, μετά τον κ. Μαυρογιάννη, εκτίμησε ότι «το μόνο που θα επιτευχθεί με την αποσπασματική δημοσιοποίηση των πρακτικών της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι να προκληθεί η έντονη οργή των Ηνωμένων Εθνών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα