Μέχρι τέλος Οκτωβρίου τα πρώτα στοιχεία για την αξιολόγηση στους δήμους

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, μεγάλο ενδιαφέρον να τους απορροφήσουν δείχνουν και άλλα υπουργεία. Ο λόγος για το υπουργείο Οικονομικών που θα ήθελε να τους τοποθετήσει στο ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να στελεχώσει υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα