Μέχρι 14 Μαρτίου οι μεταδημοτεύσεις και οι εγγραφές ετεροδημοτών

Με νομοθετική ρύθμιση θα λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών και τις μεταδημοτεύσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές του Μαΐου 2014, οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 14 Μαρτίου. Η σχετική πρόβλεψη θα ρυθμιστεί νομοθετικά.

Το ίδιο ισχύει και για όσους μεταδημοτεύσουν μέχρι την 14η Μαρτίου. Η επίμαχη ρύθμιση είναι αναγκαία καθώς, όπως προκύπτει από το άρθρο 95 της Εκλογικής Νομοθεσίας, οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους. Ωστόσο στις εκλογές του Μαΐου 2014 διεξάγονται μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.

Οι ετεροδημότες εκλογείς ψηφίζουν για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίουστον τόπο διαμονής τους, (στα κοινά τμήματα). Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.

Όσοι από τους ετεροδημότες εκλογείς επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήμαρχο και περιφερειάρχη μπορούν να το δηλώσουν, έως 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα