Μήνυμα εμπιστοσύνης η έξοδος στις αγορές, λέει ο Ραϊχενμπαχ

«Θα ήταν ένα εξαιρετικό μήνυμα εμπιστοσύνης από τις αγορές εάν η Ελλάδα επιστρέψει σε αυτές. Οι πρόσφατες εξελίξεις με τις ελληνικές τράπεζες είναι ενθαρρυντικές». Αυτό δήλωσε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Xορστ Ραϊχενμπαχ,  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τις “οικονομικές επιδράσεις των διαρθρωτικών αλλαγών”.

Ο κ. Ράιχεμπανχ επεσήμανε ότι η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία είναι κομβικές έννοιες για τους επενδυτές, υποστήριξε παράλληλα ότι η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ενθαρρύνει τους επενδυτές, ενώ στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν ακολουθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τότε οι επενδυτές, όπως είπε ο ίδιος, θα πάψουν να ενδιαφέρονται.

«Με αποφασιστικό τρόπο οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία»

Ο κ. Ράιχενμπαχ υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στο συγκεκριμένο τομέα προχώρησαν με αποφασιστικό τρόπο, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι η πλέον ευρεία και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΦΕΕ,  ανέφερε «καταλαβαίνω ότι από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας τα πρώτα βήματα ήταν οδυνηρά, αλλά ήταν απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του τομέα υγείας».

Όπως είπε ο ίδιος «οι επιδράσεις από τις μεταρρυθμίσεις και από την προοπτική για ανάπτυξη δεν είναι ακόμη ορατές στους πολίτες, αλλά τα αποτελέσματα των μελετών του ΙΟΒΕ καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη των μεταρρυθμίσεων αυτών μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.»

Για τις αλλαγές στη φορολογική πολιτική

Σε ότι αφορά στις αλλαγές στη φορολογική πολιτική ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα σημείωσε ότι αυτές θα πρέπει να υλοποιηθούν ενώ αποκάλυψε ότι εξετάζονται και κάποιες ακόμη. Ο ίδιος χαρακτήρισε εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στη φορολογική διοίκηση ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στον Γ.Γ. κ. Χάρη Θεοχάρη, σημείωσε ότι από τότε που ανέλαβε, καταγράφηκε πιο μεγάλη πρόοδος από ότι την τριετία πριν ο κ. Θεοχάρης αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα