Μήνυμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά την «παραφωνία» Τραγάκη

Μήνυμα στις «φυλές» της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα τα θέματα της πολιτικής ατζέντας –αλλά και για τα εσωκομματικά της ΝΔ– λίγα 24ωρα πριν από την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν. Ο κ. Μητσοτάκης θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή, το Σάββατο θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο και την Κυριακή θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Καραμανλής, λειτουργώντας πάντα θεσμικά, θα δώσει φυσικά το “παρών” το Σάββατο στην ομιλία Μητσοτάκη ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής συμφώνησαν πως θα πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο στίγμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διακυβέρνηση της χώρας και για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Η συνάντηση, η οποία δεν ανακοινώθηκε από καμία πλευρά, πραγματοποιήθηκε γύρω στις 11:30, κράτησε περισσότερο από μία ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στις 25 Απριλίου, στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού, σε μία περίοδο που ψηλά στην ατζέντα ήταν τα εθνικά θέματα, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και το Κυπριακό. Αυτό, πάντως, που με νόημα αναφέρουν από τη ΝΔ είναι πως μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να μην παρεμβαίνει δημόσια, ωστόσο, συχνά-πυκνά εκφράζει την γνώμη του στον σημερινό πρόεδρο του κόμματος.

Τέλος, συνάντηση θα υπάρξει –πιθανότατα αύριο Πέμπτη– και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα