Μήνυση Θάνου κατά υποψήφιου ευρωβουλευτή

Αυξάνονται και πληθύνονται τα… μέτωπα της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, καθώς μετά την κόντρα της με τους δικηγόρους για την αποφυλάκιση Ρουπακιά και με τον συνάδελφό της Ισίδωρο Ντογιάκο, τώρα στρέφεται και κατά του καθηγητή συνταγματικού δικαίου και υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι, Σταύρου Τσακυράκη.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπέβαλε μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση σε βάρος του, με αφορμή επικριτικό σχόλιο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Το σχόλιο αναφερόταν στην επιστολή που απέστειλε, με την ιδιότητά της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, στους προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Ιούνιο ενόψει του δημοψηφίσματος.

Στην επιστολή της η κ. Θάνου επεσήμαινε ότι επιθυμεί να ενημερώσει με τρόπο αμερόληπτο και ειλικρινή για τις θέσεις του ελληνικού λαού σχετικά με την κατάσταση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η ίδια διευκρίνισε ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούν έξοδο από το ευρώ, ενώ όπως υποστηρίζει, ψηφίζοντας «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα είπαν «ΟΧΙ» στη συνεχιζόμενη λιτότητα. Η ανώτατη δικαστική λειτουργός επιχείρησε παράλληλα να δικαιολογήσει τη στάση των Ελλήνων, χαρακτηρίζοντας ανεπιτυχή τα μνημόνια και τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενώ τάχθηκε και η ίδια υπέρ μίας ρύθμισης του χρέους.

Η μήνυση και η απάντηση

Στη μήνυσή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι ο κ. Τσακυράκης χρησιμοποιεί και της αποδίδει τους χαρακτηρισμούς «αφελής» και «πολιτικάντης», οι οποίοι όπως υποστηρίζει ενέχουν «περιφρόνηση και μείωση της τιμής και της υπόληψης μου αλλά και μείωση του κύρους του αξιώματος της προέδρου του Αρείου Πάγου που η πολιτεία μου ενεπιστεύθη και δικαιούμαι να απολαμβάνω».

Με δήλωσή του ο κ. Τσακυράκης υποστηρίζει ότι η «Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συγχέει την άσκηση κριτικής που αποτελεί απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη, ιδιαίτερα όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, με την εξύβριση και τη δυσφήμηση».

Τονίζει ακόμα ότι «η άσκηση μήνυσης από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε δικηγόρο για επικριτικά σχόλια είναι θεσμικά επικίνδυνη διότι, εκ των πραγμάτων, λειτουργεί εκφοβιστικά. Ζητεί από συναδέλφους της δικαστές να δικάσουν την υπόθεση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα