Μήπως ήρθε η ώρα για το χρυσό;

Στους άνδρες οι Σέρβοι έχουν την πρωτοκαθεδρία. Στις γυναίκες οι Αμερικανίδες σχεδόν το μονοπώλιο. Το 2005, όμως, οι «γοργόνες» μας είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σοκάροντας τότε τον κόσμο του πόλο, αφού δεν ήταν ακόμη γνωστό ότι τα κορίτσια μας θα πρωταγωνιστούν στο άθλημα τα επόμενα χρόνια.

Για τους άνδρες, όμως, δε θα είναι έκπληξη αν φέτος κάνουν την υπέρβαση και κατακτήσουν το World League, την ετήσια και πιο «γκλαμουράτη» διοργάνωση του σπορ. Η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια – αλλά αδύναμη φέτος – Κίνα. Τα αποτελέσματα των Ελλήνων είναι εντυπωσιακά. Στην πρεμιέρα 15-7 την Ιαπωνία, στη συνέχεια 15-4 την Ιταλία και τέλος πριν από λίγες ώρες 10-5 την Αυστραλία.

Η Ελλάδα αν περάσει τους Κινέζους θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το νικητή του αγώνα Αυστραλία-ΗΠΑ και στον τελικό, αν όλα πάνε καλά, θα αντιμετωπίσει τους Σέρβους που δύσκολα θα χάσουν κάποιο προκριματικό παιχνίδι.

Η Ελλάδα δεν έχει παίξει ποτέ στον τελικό της διοργάνωση, παρά μόνο δύο φορές στο μικρό τελικό και έχει να επιδείξει δύο χάλκινα μετάλλια.  Για την ιστορία, η Σερβία έχει 9 χρυσά, η Ουγγαρία 2 και από ένα η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα