Μία αγωνιστική η… λυπητερή

Δεν πείστηκε ιδιαίτερα η πειθαρχική επιτροπή της Super League από την απολογία του νομικού τμήματος του Παναθηναϊκού, σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τελικά τιμώρησε τους «πράσινους» με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Επιπλέον, επέβαλε και «τσουχτερό» πρόστιμο ύψους 55.000 ευρώ.

Η ποινή θα ισχύσει για τη 12η αγωνιστική για το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει έφεση προκειμένου να εξαφανιστεί η τιμωρία της έδρας και φυσικά να μειωθεί το ποσό του προστίμου.

Η ανακοίνωση της Super League:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 10ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 2/11/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄ αριθμ. 1003/2/489/8-λστ΄ Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική και συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ

 Η υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού

Όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός κατά την απολογία του στη Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, υποστήριξε ότι αν πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε η πιο σωστή ποινή είναι ένα απλό πρόστιμο και όχι η τιμωρία της έδρας.

Για την ακρίβεια, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης προς υπεράσπιση της ομάδας, τόνισε ότι η κατάσταση σε σχέση με προηγούμενα ντέρμπι ήταν πολύ καλύτερη ενώ επικαλέστηκε και τα λεγόμενα του προέδρου της Super League, Γιάννη Μώραλη που έκανε λόγο για άριστη φιλοξενία.

«Δεν πρόλαβαν να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι το ματς δεν θα τελειώσει κι ότι θα έχουμε νεκρούς και τώρα βγήκαν άλλες που μιλούν για βαριά τιμωρία της έδρας μαςΤηρουμένων των αναλογιών και σε σχέση με ντέρμπι του παρελθόντος τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλάΟ πρόεδρος της Super League, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, έδωσε συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό για τη φιλοξενία».

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε η επιείκεια της έδρας καθώς ο κ. Κάρμης υποστήριξε ότι η ΠΑΕ από την πλευρά της έκανε τα πάντα για να μην συμβεί το παραμικρό ενώ δεν έλειψε χαρακτηρίσει υπερβολική την έκθεση του παρατηρητή.

«Η έκθεση του παρατηρητή είναι υπερβολική. Ζητάμε επιείκεια, αλλά και μία απόφαση που να προβλέπεται από τις διατάξεις. Εμείς κάναμε ό,τι χρειαζόταν, είχαμε επικοινωνία με τους οργανωμένους για να συγκρατηθούν, δεν υπήρξε είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και δεν ενοχλήθηκαν καθόλου οι παίκτες του αντιπάλου».

Η έδρα σε εκείνο το σημείο έθεσε στο τραπέζι την υπόθεση με τον τραυματισμό του Πράνιτς. «Ένας παίκτης της ομάδας σας (σ.σ. Πράνιτς) δήλωσε πως παραλίγο να χάσει το χέρι του από κροτίδα», με τον νομικό εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού να απαντά: «Δεν το έχω υπόψη μου, αλλά σε κάθε περίπτωση από τον κανονισμό προβλέπεται ότι γεγονότα που στρέφονται κατά της ίδιας της ομάδας μένουν ατιμώρητα»!

Για τη φωτοβολίδα που δέχτηκε στη γάμπα ο διαιτητής Μάνταλος, ανέφερε πως «… και ο ίδιος έκανε λόγο για επιφανειακό τραυματισμό κα ασήμαντη σωματική βλάβη».

Στον επίλογό του ο κ. Κάρμης, τόνισε ότι: «Μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά για τα οποία προβλέπεται μόνο χρηματικό πρόστιμο. Για να τιμωρηθεί η έδρα θα πρέπει να υπάρχει είτε βαριά σωματική βλάβη, είτε διακοπή του αγώνα για περισσότερα από 15 λεπτά είτε οριστική διακοπή του αγώνα, κάτι που δεν συνέβη. Ζητώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πουν ότι επιβάλατε μία ποινή για να μην το ξανακάνουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα