Μία εβδομάδα προθεσμία στην εισαγγελέα Τσατάνη

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ

 

Προθεσμία μίας εβδομάδας δόθηκε για την ακρόαση της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, ενώπιων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικώς με τις καταγγελίες της για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η σημερινή προγραμματισμένη ακρόαση δεν καρποφόρησε, καθώς απορρίφθηκε από την Επιτροπή το αίτημα της εισαγγελέως Εφετών να παρίσταται δικηγόρος της.

Παρότι η ίδια υποστήριξε ότι το αίτημά της αυτό υποβλήθηκε ώστε να βοηθηθεί στην τεκμηρίωση των όσων μαρτυρήσει από έγγραφα που κατέχει ο συνήγορός της, η πλειοψηφία της Επιτροπής το απέρριψε.

Δέχθηκε ωστόσο αίτημα της κ. Τσατάνη να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση ακρόασής της συνεργάτης της, προκειμένου να την διευκολύνει απλώς και μόνον στη διαχείριση των εγγράφων, καθώς και να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η εστίαση από την κάμερα στο πρόσωπό της, δεδομένου ότι χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Πάντως, κατά την σύντομη παρουσία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Τσατάνη εξήγησε ότι η αναφορά-καταγγελία της έγινε με τρόπο ώστε να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η μυστικότητα, όπως επιτάσσει ο νόμος.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα