Μία κλάση ανώτερος ο Πανθρακικός (3-0)

 

Ο Πανθρακικός μπορεί πέρυσι να υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λιγκ, φαίνεται όμως ότι σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι τουλάχιστον μία κλάση ανώτερος, όπως έδειξε στην εύκολη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Καλλιθέα για το Κύπελλο με 3-0.

Οι Θρακιώτες ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καλύτεροι και παρουσιάστηκαν σαφέστατα πιο έτοιμοι από τον αντίπαλό τους. Από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα απειλήθηκαν επί της ουσίας μία φορά και έδειξαν καλά στοιχεία. Θετικός ο Νικόλτσης, δεδομένα οι Ηλιάδης και Ρομπέρ είναι πολυτέλεια για τη δεύτερη κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά, λίγα πράγματα έδειξε η Καλλιθέα, με τους παίκτες να είναι δέσμιοι της φιλοσοφίας του Τάκη Γκώνια. Ήταν εμφανές πως τους είχε ζητήσει να μη σηκώνουν με τίποτα την μπάλα και να παίζουν με κοντινές πάσες, αλλά κάποιες φορές αυτό ήταν αδύνατο και οι φιλοξενούμενοι μπερδεύονταν. Ακόμη και τα κόρνερ εκτελούνταν όλα με πάσα και κανένα δεν είχε αποτέλεσμα. Θέλει ακόμα πολλή δουλειά με τον Μπέλη να ξεχωρίζει όπως η… μύγα μέσα στο γάλα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37′ με τον Νικόλτση ύστερα από αδυναμία των φιλοξενούμενων να διώξουν την μπάλα.

Η μοναδική αντίδραση της Καλλιθέας, η οποία έως τότε είχε μόνο μία καλή στιγμή με απευθείας φάουλ του Μπέλη, ήρθε στο 44′. Πρωταγωνιστής ξανά ο 24χρονος, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να νικηθεί ο Γκαραβέλης.

Οι παίκτες του Γκώνια προσπάθησαν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου για την ισοφάριση και είχαν μία καλή στιγμή στο 48′ με τον Μάκο. Δεν πίεσαν, όμως, επί της ουσίας για αρκετά λεπτά με τον Πανθρακικό να δίνει χώρο όποτε χρειαζόταν για να μην απειληθεί.

Τελικά μία φάση ήταν αρκετή για να τελειώσει το ματς και αυτό έγινε στο 57′. Ο Ντούνης έκανε γκάφα, ο Γκίνη το… συνέχισε και ο Ηλιάδης είπε «ευχαριστώ» κάνοντας το 2-0 με μία υποδειγματική λόμπα κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Στο 90’+2 διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 με τον Κάρδαρη να ολοκληρώνει ιδανικά αντεπίθεση του Πανθρακικού.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βρέσκας (Ημαθίας), βοηθοί του οι Παπαδάκης (Ημαθίας) και Κελεσίδης (Ημαθίας), ενώ τέταρτος ο Γκουγκούδης (Σερρών).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Μυρθιανός, Πλέγας (66′ Γουόρντεν), Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (61′ Κάρδαρης), Χαλκιαδάκης, Ρομπέρ, Νικόλτσης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μουχτάρης, Πάτας, Γκίνη (74′ Κατσικογιάννης), Μπέλης, Μάκο, Σμυρλής (68′ Γουόρντεν), Τσίπρας, Σταματάκος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα