Μία ομάδα στο… περίμενε!

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Βασίλης Δημητριάδης και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ξεχύθηκαν στην κεντρική Ευρώπη για να βρουν το κατάλληλο προπονητικό κέντρο εν’ όψει της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ΑΕΚ. Μη φανταστείτε, όμως, ότι έκλεισαν ημερομηνίες. Πώς να το κάνουν αυτό, όταν δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πότε θα τελειώσει η φετινή σεζόν και πότε θα ξεκινήσει η επόμενη.
Η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει υποχρεώσει τους υπεύθυνους προγραμματισμού της ΠΑΕ ΑΕΚ να πάνε για τσάι. Το ραντεβού του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Γκουστάβο Πογιέτ, καθυστερεί, όχι επειδή η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια δείχνει άτονη και υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τον Ουρουγουανό, αλλά επειδή δε δύναται να γίνει κουβέντα επί της ουσίας μεταξύ των δύο ανδρών.
Από τη μία το Champions League και από την άλλη το Champions Greek
Το αγωνιστικό «αύριο» της ΑΕΚ είναι αβέβαιο όσο ποτέ. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές θέσεις που μπορεί να κατακτήσει η Ένωση στο πρωτάθλημα, με διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης επίσημων υποχρεώσεων και υπάρχει και το πιθανό Grexit που αλλάζει και πάλι τον προγραμματισμό. Υπό ποιο πρίσμα να οργανωθεί η ΠΑΕ; Προφανώς, το σκάουτινγκ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και θα μπορούσε να πει κανείς ότι μόνο η ΑΕΚ δείχνει δραστήρια αυτή τη στιγμή σε σχέση με άλλες ομάδες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ουσιαστικός προγραμματισμός.
Η διαφορά μεταξύ δεύτερης θέσης – άρα προκριματικών για την είσοδο στο Champions League – και του Grexit, είναι χαώδης. Στην πρώτη περίπτωση, η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να ψάξει κεντρικό αμυντικό α’ κλάσης, να κρατήσει τον Ζουκουλίνι, να πάρει δύο εξτρέμ και ίσως δύο επιθετικούς. Μιλάμε για έξι μετεγγραφές, οι πέντε ενδεκάδας! Σε περίπτωση Grexit η ΑΕΚ θα επαναφέρει Ανάκογλου που παίζει δανεικός στη Βέροια, θα ανεβάσει τον Κυριαζή από τη β’ ομάδα και θα στηριχθεί στους Ανέστη, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο, Μπακάκη, Σοϊλέδη, Ανάκογλου, Τζανετόπουλο, Πλατέλλα, Μάνταλο, Αραβίδη και Κυριαζή, κι αν τυχόν κάποιος ξένος δεχθεί να μείνει, έχει καλώς!
Τι γίνεται με τις χορηγίες του γηπέδου
Ένα άλλο θέμα που απασχολεί την ΠΑΕ είναι οι κατ’ αρχήν συμφωνίες που έχει συνάψει με εταιρίες που θα στηρίξουν τα έργα ανέγερσης του γηπέδου. Ένα σημαντικό ποσοστό του προϋπολογισμού έχει εναποτεθεί στις εταιρίες που θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή. Το ισχυρό χαρτί της ΑΕΚ είναι ότι σε δύο χρόνια η ομάδα θα είναι και πάλι δυνατή, όπως παλιά, και το γήπεδο θα κατακλύζεται σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στόχος της «εταιρίας-κολοσσός» που θα δώσει το όνομά της στο γήπεδο είναι να διαφημίζεται στα πέρατα της Ευρώπης, όταν όλα τα φώτα θα στρέφονται στην «Αγία Σοφία», ενώ πολύ πιθανό είναι να παίζει στο συγκεκριμένο γήπεδο και η Εθνική. Αν η Ελλάδα, όμως, είναι αποκλεισμένη, τότε έχετε γεια!
Βέβαια, το Grexit αποκλείεται να κρατήσει για πάντα και στην ΑΕΚ ελπίζουν πως δεν θα επηρεαστούν οι χορηγοί από το γεγονός, καθώς ο κόσμος να χαλάσει, η Ελλάδα το πολύ-πολύ να μείνει αποκλεισμένη για δύο χρόνια. Ακόμη κι έτσι, όμως, θα κατρακυλήσουμε στη βαθμολογία της Ευρώπης και για πολλά χρόνια θα βγάζουμε μόνο τέσσερις ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA. Η ΑΕΚ στις εμπορικές συμφωνίες που προσπαθεί να συνάψει προτάσσει ένα γήπεδο γεμάτο σε σπουδαίες ευρωπαϊκές στιγμές. Μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο σήμερα;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα