Μία… Πόρσε στο «Survivor»!

Σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο σε σχέση με εκείνον που είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε μέσα στα γήπεδα, ο Λάμπρος Χούτος εισβάλλει εδώ και κάμποσα βράδια στα σπίτια των Ελλήνων μέσω της τηλεόρασης, λόγω της συμμετοχής του στο τηλεπαιχνίδι «Survivor».

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που ο 37χρονος παλαίμαχος άσος βρισκόταν ξανά στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Όχι επειδή το επεδίωκε, αλλά γιατί ο Θεός τον είχε προικίσει από μικρή ηλικία με πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, το οποίο δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Από τον Αστέρα Πολυγώνου, ερασιτεχνικό σωματείο των Τρικάλων, βρέθηκε το 1992 στα 13 του χρόνια στις φημισμένες ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην Παιανία, μαθαίνοντας τα μυστικά της μπάλας δίπλα σε άλλους μεγάλους άσους μίας εξαιρετικής φουρνιάς που αποτέλεσε τη βάση για το ελληνικό… έπος του 2004 στην Πορτογαλία.

Εκεί τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της Ρόμα και πριν προλάβει καλά-καλά να το συνειδητοποιήσει βρέθηκε στην… αιώνια πόλη υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 15 ετών. Οι Ρωμαίοι έκοβαν… φλέβες για πάρτη του, βλέποντάς τον να κάνει… όργια με την εφηβική ομάδα των «τζιαλαρόσι» αλλά η εξέλιξή του δεν ήταν αυτή που όλοι προέβλεπαν.

Χτυπημένος από απανωτούς τραυματισμούς και αφού διαπίστωσε ότι δεν είχε τύχη στην Ιταλία αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού που τον απέκτησε με 3 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2000. Οι τραυματισμοί δεν λένε να τον αφήσουν ήσυχο ούτε στον Πειραιά, όπου επίσης δεν κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο ανάλογο των ικανοτήτων του. Πρόλαβε, ωστόσο, να πετύχει 22 γκολ σε 47 συμμετοχές με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» και να αναδειχθεί 3 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ μαζί τους αγωνίστηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διαμάχη του με τον Γιάννη Ματζουράκη, στον οποίο είπε… φόρα παρτίδα σε κάποια προπόνηση «βρωμάει το στόμα σου», θα τον φέρει το 2004 εκτός Ολυμπιακού. Η Ίντερ αποφασίζει να επενδύσει πάνω του, όμως η Ιταλία ποτέ δεν τον… σήκωνε. Πάει δανεικός σε Αταλάντα, Μαγιόρκα και Ρετζίνα, χωρίς να καταφέρει να γίνει βασικός και επιστρέφει ξανά στην πατρίδα για λογαριασμό αυτήν την φορά του Πανιωνίου.

Στη Νέα Σμύρνη και σε 1,5 χρόνο θα πετύχει 12 γκολ σε 27 εμφανίσεις πριν αποχωρήσει επεισοδιακά για τον ΠΑΟΚ (όπου έπαιξε ελάχιστα) και αποφασίσει να εγκαταλείψει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και το 2010 σε ηλικία μόλις 31 ετών θα βάλει τέλος στην καριέρα του.

 

Ο νέος Ντέμης

και η… Πόρσε

 

Τα πρώτα του χρόνια στα γήπεδα τον παρομοίαζαν με τον Ντέμη, καθώς ήταν ίδια ποδοσφαιρική… κοψιά με τον Νικολαΐδη (γρήγορος, μπουκαδόρος και με απίστευτη αίσθηση της αντίπαλης εστίας), με εξαίρεση την κοφτή ντρίπλα τού άλλοτε προέδρου και αγαπημένου παιδιού των φίλων της ΑΕΚ.

Έχοντας αποκτήσει από πολύ μικρός φήμη και χρήμα, ο Λάμπρος Χούτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη διπλωματία στις σχέσεις του με τους συμπαίκτες και τους προπονητές του, σε όποια αποδυτήρια κι αν βρέθηκε.

Στη Μαγιόρκα ήρθε σε ανοιχτή ρήξη με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στον Ολυμπιακό με τον Ματζουράκη και στον Πανιώνιο με τον Έβαλντ Λίνεν. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είχε τον ίδιο εκρηκτικό χαρακτήρα με τον πατέρα του, που κάποια στιγμή κι ενώ ο Λάμπρος Χούτος… σκούπιζε τον πάγκο για χάρη του Αλεξανδρή είχε πει την εξής ατάκα: «Δεν γίνεται να μην αγωνίζεται η Πόρσε και να παίζει το ποδήλατο!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα