Μία στις δέκα βολές; Ούτε στο NBA!

Όποιος παρακολούθησε τον τελικό της Euroleague, σίγουρα θα λυπήθηκε τον Γιαν Βέσελι. Ο Τσέχος πρώην παίκτης του NBA και νυν της Φενέρ έχασε εννέα στις δέκα βολές που επιχείρησε και κατά πολλούς καταδίκασε την ομάδα του με ήττα.

Το ποσοστό του (μόλις 10%) δεν είναι το χειρότερο σε τελικό, καθώς πολλοί παίκτες έχουν μείνει στο 0% χάνοντας όλες τις βολές τους, αλλά όχι εκτελώντας τόσες πολλές. Αυτό που κατάφερε το 26χρονο «τεσσαροπεντάρι» είναι αρνητικό ρεκόρ. Μάλιστα, οι εννέα άστοχες ήταν συνεχόμενες (πέτυχε μόνο την τελευταία).

Στο NBA πάντως, υπάρχουν δύο αθλητές που τα έχουν σπάσει από τη γραμμή των βολών κι έχουν μείνει στην ιστορία. Ο πρώτος δεν είναι άλλος από το «θρύλο», Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, οποίος είχε ποσοστό 8/30 σε αγώνα του 1967. Ο Τσάμπερλεϊν, εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών, είχε τη «φήμη» ότι σουτάρει βολές σαν να πετάει καρπούζια. Νεότερος… «χτίστης» δεν είναι άλλος από τον ΝτεΆντρε Τζόρτναν ο οποίος είχε 12/34 σε περσινό αγώνα του ΝΒΑ. Αμφότεροι έχασαν 22 βολές, αλλά τουλάχιστον δεν είχαν το τραγικό ποσοστό του Βέσελι και σίγουρα όχι σε τελικό!

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο Βέσελι πρόσφατα ανάρρωσε από τραύμα στον αχίλλειο τένοντα και ίσως δεν έπρεπε να έχει πάρει τόσο χρόνο συμμετοχής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα