Μία χαρά… η κλήρωση για τον Ολυμπιακό!

Στο άκουσμα της αντιπάλου, ένα χαμόγελο μέχρι τα… αυτιά σχηματίστηκε στο πρόσωπο του Μίτσελ Γκονζάλεθ, ο οποίος δεν… κρατήθηκε και δήλωσε δίχως κανέναν ενδοιασμό, ότι η κλήρωση στο Europa League ήταν… μία χαρά!

Την ίδια στιγμή στη Νιόν της Ελβετίας, ο Κριστιάν Καρεμπέ, εκ των μελών της «ερυθρόλευκης» αντιπροσωπείας, θυμήθηκε λίγο από το ένδοξο παρελθόν του ως ποδοσφαιριστής και τινάχτηκε από το κάθισμά του σαν να… πανηγύριζε για την κλήρωση με τη Ντνίπρο! Με αντανακλαστικά… PUMA, ο Γάλλος το… ξανασκέφτηκε και… προσγειώθηκε πάλι στην αναπαυτική καρέκλα του, γυρίζοντας το κεφάλι προς τους συνεργάτες του με την ικανοποίηση να διακρίνεται από… απόσταση μιλίων!

Στις δηλώσεις τους οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συγκρατημένοι και έδειξαν σεβασμό στον αντίπαλο, παρότι τα πρόσωπά τους ανέδιδαν την ικανοποίησή τους για την αποφυγή των μεγαθηρίων που ήταν πιθανοί αντίπαλοί τους. Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ δήλωσε ικανοποιημένος, αλλά έστρεψε την προσοχή στο πρωτάθλημα και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη διεξαγωγή των δύο αγώνων με τους Ουκρανούς. Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός:

«Μια χαρά, είμαστε ικανοποιημένοι, όχι γιατί πέσαμε με έναν εύκολο αντίπαλο αλλά, επειδή αισθανόμαστε εμείς δυνατοί. Στο μέλλον θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Έχω έναν φίλο που έχει δουλέψει προπονητής εκεί και θα μου δώσει πληροφορίες. Το ουκρανικό πρωτάθλημα θα έχει μια διακοπή. Τέλος Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα τους και θα παίξει και αυτό τον ρόλο του. Προτιμώ τα πρώτα ματς να είναι στην έδρα μας αλλά αν είμαστε καλά θα είναι το ίδιο. Σε όλη την Ευρώπη θα έχει κρύο, και στην Ουκρανία ίσως έχει λίγο παραπάνω. Του Φουστέρ του ταιριάζουν περισσότερο αυτά τα παιχνίδια.

Όπως όλοι σ’ αυτή τη φάση, έχουμε το 50%. Δεν στέκομαι στην κλήρωση αλλά στο να είναι καλά η ομάδα μου. Για να είναι στην διοργάνωση αυτή η εν λόγω ομάδα υπάρχει κάποιος λόγος. Δεν θέλουμε η κακή έκπληξη να είναι ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω γιατί μιλάμε για μια αποτυχία ή επιτυχία όταν μια ομάδα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όταν μιλάμε για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν υπάρχει αποτυχία σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε αλλά δεν θεωρώ ότι θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε . Η επιτυχία και η αποτυχία συνδέεται με πολλές εκπλήξεις. Το καλύτερο είναι να είσαι κάπου στη μέση για να μπορέσεις να κάνεις το μεγάλο άλμα.

Ο αντίπαλος προπονητής, θα έχει να σας πει πολλά πράγματα για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι αυτά τα παιχνίδια. Μας αρέσει το αποτέλεσμα της κλήρωσης γιατί έχουμε το 50% των πιθανοτήτων. Σίγουρα, συμφωνούμε ότι αν έχουμε την ίδια απόδοση που είχαμε στο Champions League, θα έχουμε αρκετές πιθανότητες πρόκρισης.

Είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα, αλλά κόντρα σε μεγάλες ομάδες τα καταφέραμε, έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε γι αυτά τα δύο ματς. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Στόχος μας είναι να έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα μέχρι τέλους.

Όλοι θέλουμε να είναι έτσι και να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης. Υπάρχει κι άλλη μια σύμπτωση, τότε που πήρα το UEFA ως παίκτης είχα περάσει από την Ουκρανία. Μακάρι να αλλάξουμε τους στίχους του συνθήματος και να μην λέμε ότι είναι όνειρο αλλά πραγματικότητα. Μακάρι να κάνουμε μία καλή πορεία. Αν κοιτάξουμε τις ομάδες που συμμετέχουν, είναι ομάδες που θα μπορούσαν να είναι στο Champions League και τελικά συμμετέχουν μαζί με εμάς στο Europa.

Χρειάζεται να μείνω στη θέση μου. Η διοίκηση γνωρίζει εδώ και ένα μήνα τη γνώμη μου. Υπάρχουν παίκτες που θα φύγουν και άλλοι που θα έρθουν. Αν φύγει ο Ερίκ, θα προσπαθήσουμε να τον αντικαταστήσουμε με παίκτη ίσης εμπειρίας και αξίας.

Σας διαβεβαιώνω ότι τα μας προετοιμάζονται με τον ίδιο τρόπο. Γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης, όμως το σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά με τον ίδιο τρόπο. Στο πρωτάθλημα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, να εμφανιζόμαστε όπως πρέπει σε κάθε ματς και στο τέλος θα κατακτήσουμε τον τίτλο.

Ξέρω ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση και από τις δύο πλευρές να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Δεν υπάρχει αυτό το θέμα στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά στα 2′ θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης διοίκησης – προπονητή.

Μου αρέσει που ο κόσμος είναι απαιτητικός. Δεν θα μπορούσαν να ζήσω χωρίς αυτό το άγχος, τον ανταγωνισμό και ούτε έχω μεγαλώσει σε άλλες καταστάσεις. Επίσης, ζω στο σπίτι μου και ξέρω τι σημαίνει πίεση».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ από την πλευρά του δήλωσε:
«Είναι μία ομάδα αρκετά καλή επιθετικά. Την έχω δει. Το ματς θα γίνει στο Κίεβο. Μένει να φανεί πως θα είναι. Δεν είναι ματς-παγίδα. Είναι ένα ματς που είναι στην ευχέρεια των παικτών του Ολυμπιακού να το κερδίσουν και να προχωρήσουν».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εκ των μελών της αποστολής του συλλόγου στη Νιόν, Γιάννης Βρέντζος, δήλωσε:
«Σαφώς αυτός είναι ο στόχος. Να προχωρήσουμε. Από εκεί και πέρα είναι μία ομάδα ερωτηματικό. Το πως θα βρεθεί. Έχουν και την διακοπή. Πάντα οι καιρικές συνθήκες όπου και εάν γίνει το ματς το κάνουν δύσκολο. Σε αυτήν την φάση είναι σημαντικό για εμάς που είμαστε στην Ευρώπη μετά την φάση των ομίλων και εκπροσωπούμε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαστε όσο καλοί πρέπει και να προκριθούμε. Χρειάζεται και τύχη. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στην συνέχεια. Σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή που έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στο β’ μισό της σεζόν. Το Europa είναι μία διοργάνωση όπου οι περισσότερες ομάδες είναι στα μέτρα μας. Υπάρχουν βέβαια και ομάδες επιπέδου Champions League και ταξίδια μακρινά και δύσκολα αλλά έχουμε φιλοδοξίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα