«Μίλι», Αφελάι για πάντα στο λιμάνι!

Την απόκτηση των δικαιωμάτων τόσο του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, όσο και του Ιμπραϊμ Αφελάι αποφάσισε η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ξεκινώντας αμέσως τις διαπραγματεύσεις με Άντερλεχτ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Οι δύο περιπτώσεις έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και για το λόγο αυτό θα ακολουθηθεί ξεχωριστή πολιτική για την κάθε μία. Βάσει της συμφωνίας που υπάρχει με την Άντερλεχτ για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξαγοράσουν τα δικαιώματά του. Εφόσον υπάρχει η ρήτρα, οι Βέλγοι μπορούν να «πατήσουν» πάνω τους και είτε να χαλάσουν τη μεταγραφή, είτε να αρνηθούν, αν βέβαια η πρόταση είναι χαμηλότερη, ή εμπεριέχει διακανονισμό. Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να μειώσει το ποσό ή να ορίσει κάποιες δόσεις. Στην παρούσα φάση, βέβαια, αυτό θεωρείται δύσκολο, καθώς η Άντερλεχτ άρχισε ήδη το… παιχνίδι, διαρρέοντας πως υπολογίζει στον Σέρβο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η περίπτωση του Αφελάι έχει άλλα στοιχεία. Μεταξύ Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει συμφωνημένη ρήτρα. Το συμβόλαιο του Ολλανδού με τους Καταλανούς λήγει το καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχει ο όρος της μονομερούς ανανέωσης. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξ αρχής συμφωνήσει με τον παίκτη για επέκταση της συνεργασίας τους για δύο χρόνια, περαιτέρω του ενός έτους δανεισμού. Εφόσον συμφωνήσουν οι δύο ομάδες, θα ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους πρωταθλητές Ελλάδας ο Ολλανδός, ο οποίος θα ανήκει στο δυναμικό τους μέχρι το καλοκαίρι του 2017 τουλάχιστον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα