«Μίνι» επεισόδιο στην ομιλία Ερντογάν στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην δεύτερη ημέρα επίσκεψης του στην χώρα μας. Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε εκεί, με σκοπό να συμμετάσχει στην προσευχή των μουσουλμάνων, στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ. Ωστόσο, κάτι αναπάντεχο συνέβη αμέσως μετά την προσευχή, όπου και κατευθύνθηκε σε μειονοτικό σχολείο της περιοχής, ονόματι Τζελάρ Μπαγιάρ με σκοπό να βγάλει ομιλία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», όταν έφτασε στην είσοδο, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει την ομιλία, τότε ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, ο οποίος τον συνόδευε, του είπε: «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. πρόεδρε». Ύστερα ο Ερντογάν, αντέδρασε ενώ  στη συνέχεια πήγε σε μία αίθουσα και απευθύνθηκε σε μία μαθήτρια, λέγοντας της ότι ζήτησε ένα μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα η κοπέλα να βάλει τα κλάματα.

Όπως συνεχίζει στο δημοσίευμα της η «Καθημερινή», μετά από συνεννόηση με τον υφυπουργό κατάφερε να βγάλει την ομιλία του στο προαύλιο του σχολείου. Όπως είπε ο ίδιος, «Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν, Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του επαναλάμβανε τις λέξεις «ομοεθνείς» και συμπολίτες, απευθυνόμενος στο κοινό ενώ ανέφερε πως στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης δόθηκαν αποζημιώσεις για «τα λάθη του παρελθόντος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα