Μίτσελ: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι»

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για την 1η αγωνιστική του Champions League, παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι η ομάδα του είναι απόλυτα έτοιμη για το σπουδαίο παιχνίδι, ενώ φρόντισε να καταστήσει σαφές προς τον κόσμο, ότι θα έχουν απέναντί τους ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό μέγεθος. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Για εμάς όλα τα παιχνίδια στον όμιλο είναι δύσκολα. Ίσως το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής στην Ισπανία, βοηθάει να καταλάβει όλος ο κόσμος το μέγεθος της ομάδας την οποία αντιμετωπίζουμε αύριο. Το περίμενα αυτό το αποτέλεσμα.

Οι επιτυχίες της Ατλέτικο οφείλονται σε τρία απλά πράγματα. Ο Σιμενόνε γνωρίζει πολύ καλά την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει δημιουργήσει εκείνος την ομάδα και είναι το απόλυτο αφεντικό. Και από τεχνικής άποψης και όταν χρειάζεται να ενισχύσει την ομάδα. Απ’ έξω όλοι βλέπουμε ότι αυτός είναι που… διατάζει. Και βλέπουμε ότι το κάνει καλά. Είναι ένα αναγνωρίσιμο στιλ και αυτό τον κάνει τον καλύτερο.

Θυμάμαι μία ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνο στο παιχνίδι με την Παρί και το τωρινό. Είχαμε την ίδια συζήτηση. Περιμένουν την ομάδα των αστέρων, των εκατομμυρίων. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα παλέψουμε. Το θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε, αλλά δείξαμε ότι θα παλέψουμε στην συνέχεια, όπως και έγινε. Η βάση είναι ίδια στα παιχνίδια της διοργάνωσης. Είτε παίζεις κόντρα στην Παρί, είτε κόντρα στην Ατλέτικο αν δεν είσαι στο μάξιμουμ της απόδοσής σου -και παραπάνω- θα το πληρώσεις σε αυτή την διοργάνωση.

Δεν γνωρίζω καμία ομάδα που παίζει άσχημα και κερδίζει. Ειδικά η Ατλέτικο παίζει καλά και κερδίζει. Εμείς όμως από την πλευρά θα προσπαθήσουμε να δούμε τι στοιχεία έχει ο αντίπαλος για να τον βλάψουμε. Λογικά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Το αποτέλεσμα. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να μπούμε στην διοργάνωση. Έχουμε την εμπειρία και πίστη στον εαυτό μας. Εγώ μόνο στήνω την ομάδα. Εκείνοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν πραγματικά το παιχνίδι είναι οι παίκτες. Δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη. Συνεχίζει να παίζει το ίδιο καλά. Πέρυσι έχασε τον τελικό στις λεπτομέρειες. Επειδή παίζουν ένα πολύ καλό ομαδικό παιχνίδι δεν μπορείς να καταλάβεις τις αλλαγές στις μονάδες τους. Ακόμα και αν είναι ίδιοι με πέρυσι είναι πάρα πολύ καλοί.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πω στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι είμαστε χειρότεροι, πάμε να χάσουμε. Θα πίστευαν ότι ο παππούς τα έχει χάσει! Δεν χρειάζεται να παίζεις πάντα με τον ίδιο τρόπο για να κερδίζεις. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ παιχνιδιού. Εμείς αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και να παίξουμε καλά. Ένα από τα πράγματα που έκανα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν να κρατήσουμε την ιδέα του παιχνιδιού και να αλλάζουμε τα συστήματα. Πάντα μέναμε ικανοποιημένοι.

Η κατάσταση στον όμιλο μοιάζει πολύ με την περσινή. Γνωρίζουμε εκ των πραγμάτων ότι οι ομάδες από το πρώτο και δεύτερο γκρουπ είναι ανώτερες. Συνεπώς από αυτή την άποψη μοιάζει η περσινή με την φετινή χρονιά. Με την κατάσταση που βρίσκεται η Ατλέτικο, έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει οπουδήποτε. Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση και έχουμε εκμεταλλευτεί την προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα γίνει λοιπόν κάποια ριζική αλλαγή στο παιχνίδι μας. Προσπαθούμε πάντα να παίζουμε καλά σε άμυνα και επίθεση, να έχουμε την κατοχή, να βγάζουμε ό,τι δουλεύουμε στην προπόνηση και στα παιχνίδια απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Ισπανός τερματοφύλακας, Ρομπέρτο, δηλώνοντας:

«Είμαστε μία ομάδα πιστή στο στιλ παιχνιδιού της, το ίδιο και αντίπαλος. Ο καθένας με τις δυνάμεις του θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό. Και όποιος το κάνει αυτό θα πάρει τη νίκη. Πέρσι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα και για μένα. Μακάρι φέτος να κάνουμε τα ίδια ή και να τα ξεπεράσουμε. Είναι τιμή μου που φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ρεβάνς για μένα δεν είναι ο αυριανός αγώνας. Το βλέπω σαν παίκτης του Ολυμπιακού, θα κάνω τα πάντα για να ευχαριστήσω την ομάδα και τους οπαδούς μας. Το βλέπω το ματς μόνο σαν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Η Ατλέτικο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Γνωρίζω πολύ καλά την νοοτροπία της.

Αφού κατάφερε να φτάσει τον τελικό της διοργάνωσης μπορεί να καθορίζει μόνη της τον εαυτό της. Έχει ψυχολογική και σωματική δύναμη. Την έχω ζήσει αυτή την ομάδα γιατί έχω περάσει χρόνια εκεί. Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις γνώσεις για αυτή την ομάδα για να πάρουμε τη νίκη.

Είναι εφικτό να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν έχουμε κανένα φόβο, ξέρουμε πολύ καλά σε ποια διοργάνωση παίζουμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και είμαστε έτοιμοι για όλα τα παιχνίδια των ομίλων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα