Μαζουάκου: «Προτίμησα τον Ολυμπιακό από τη Μαρσέιγ»!

Στην αποκάλυψη ότι το καλοκαίρι είχε πρόταση από τη Μαρσέιγ, αλλά επέλεξε τον Ολυμπιακό, προχώρησε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων», Αρτούρ Μαζουάκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

Ο αμυντικός της πειραιώτικης ομάδας αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και στις αναμετρήσεις που ακολουθούν στο Champions League, δίνοντας έμφαση στους αγώνες με τη Γιουβέντους. Πιο αναλυτικά όσα είπε ο μπακ των πρωταθλητών Ελλάδας:

«Ήταν το τέλειο ξεκίνημα για μένα. Είχα την πρώτη μου συμμετοχή στο Champions League απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα σαν την Ατλέτικο. Δεν σκοράρω συχνά και χαίρομαι πολύ που πέτυχα αυτό το γκολ. Εκμεταλλεύτηκα τη στιγμή και χαίρομαι γι’ αυτό. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο.

Ήμασταν σίγουροι για τις ικανότητές μας. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω πως η Ατλέτικο μάς υποτίμησε, αυτή την αίσθηση μού έδωσε. Τους εκπλήξαμε με τη συγκέντρωση και το ποδόσφαιρο που παρουσιάσαμε. Ήταν πολύ σημαντικό για μας να ξεκινήσουμε με αυτούς τους τρεις βαθμούς. Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το αποδείξαμε αφού νικήσαμε τους πρωταθλητές Ισπανίας και δευτεραθλητές Ευρώπης. Δεν είναι απίθανο για μας να νικήσουμε και τη Γιουβέντους.

Όλα πάνε εξαιρετικά. Δεν μετανιώνω καθόλου για την επιλογή μου. Είναι το καλύτερο αθλητικό πρότζεκτ για έναν παίκτη στην ηλικία μου. Μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω στο Champions League, έστω κι αν το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό. Έχω προσαρμοστεί στην ομάδα και παρά το νεαρό της ηλικίας μου, δεν φοβάμαι. Στο ρόστερ υπάρχουν κι άλλοι Γάλλοι, όπως οι Αμπιντάλ και Ντοσεβί, που με βοήθησαν πολύ. Δεν είμαι μόνος μου και το απολαμβάνω.

Είχα κι άλλες προτάσεις, μεταξύ άλλων και από τη Μαρσέιγ. Ζύγισα τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισα πως ήταν καλύτερα για μένα να πάω στον Ολυμπιακό, που μου πρόσφερε τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο Champions League. Πάντα ήταν όνειρο για μένα να παίξω σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός με ήθελε πραγματικά κι άρπαξα την ευκαιρία.

Υπάρχουν καλές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το γαλλικό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, η καλύτερη στη χώρα αυτή τη στιγμή. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά καλό, αν και όχι τόσο ανταγωνιστικό.

Έχω περάσει από τις μικρές εθνικές ομάδες, ήταν υπέροχη εμπειρία. Αν έχω συμμετοχές και καλά παιχνίδια στα πόδια μου, είναι φυσικό να σκέφτομαι το ενδεχόμενο κλήσης. Θα πρέπει να συνεχίσω καλά. Μακάρι να με καλέσουν, θα ήθελα πολύ να φορέσω ξανά το εθνόσημο, αλλά δεν έχω επικεντρωθεί σε αυτό. Θέλω πρώτα να είμαι καλός με τον Ολυμπιακό και θα δούμε στη συνέχεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα