Μακελειό στη Καλιφόρνια – Ζευγάρι μουσουλμάνων σκότωσε 14 άτομα

Μακελειό με δεκάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε στην πόλη Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ένοπλοι, το οποίο ήταν ζευγάρι Μουσουλμάνων και αμφότεροι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής συγκέντρωσης υπαλλήλων στο χειρότερο μακελειό που σημειώνεται στις ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια στέλνοντας στο θάνατο 14 άτομα.

Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο”, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου.

Οι αρχές δεν είναι βέβαιες ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο ανέφερε ότι τουλάχιστον πρόκειται για περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας.

Μάρτυρας, όπως μεταδίδει το CNN, είπε στην αστυνομία πως οι ένοπλοι κρατούσαν και πυροβολούσαν με τουφέκια.

Ενας άνδρας του οποίου η γυναίκα είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου, μιλώντας στο CNN δήλωσε:

«Ενας άνδρας ήρθε δίπλα στο γραφείο της και άρχισε να πυροβολεί. Είδες κορμιά στο πάτωμα και κάποιους να παίρνουν ανθρώπους με τα φορεία, Αυτό που είπε μόνο είναι ότι άκουσε πυροβολισμούς. Εργάζεται στο Περιφερειακό κέντρο με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μου έστειλε μήνυμα να μου πει τι συμβαίνει. Εκείνη μόλις βγήκε έξω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα