… Μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα

Μία από τις παροιμίες που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο λαός μας είναι το “δύο γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα”. Και αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στον καβγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ της άρτι αποχωρήσασας από την Ένωση Κεντρώων, βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και του πρώην εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό έχει ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου κάνοντας γνωστούς τους λόγους που αποχώρησε υποστήριξε ότι ένιωθε ως κακιά του κόμματος, διότι ζητούσε συνεργάτες. Η κ. Μεγαλοοικονόμου δήλωσε ότι με ευχαρίστηση θα παρέδιδε την έδρα, αλλά εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί: «Ευχαρίστως θα την παρέδιδα. Ξέρετε όμως γιατί δεν το κάνω; Γιατί θα ήταν ένας εκβιασμός. Ξέρετε πίσω από μένα ποιος είναι; Ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος έχει φύγει από την Ένωση Κεντρώων και έχει πάει στη Ν.Δ. Ο πρώτος επιλαχών στο Ειρηνοδικείο είναι ο κ. Καλλιάνος και κάποτε μου είχε πει ο πρόεδρος “και να πεθάνεις θα σε βαλσαμώσουμε”, διότι θα την πάρει την έδρα και θα την πάει στη Ν.Δ. Αν την παραδώσω, είναι σαν να τους εκβιάζω. Ανεξάρτητη θα κάνω το έργο μου. Αυτό που θέλω να κάνω».

Θα πρέπει να σημιεώσουμε, ότι η κ. Μεγαλοοικονόμου σύμφωνα με πηγές της Ένωσης Κεντρώων αποχώρησε δυσαρεστημένη, καθώς ήθελε να προταθεί ως αντιπρόεδρος της Βουλής, αλλά ο κ. Λεβέντης επέλεξε τον γιο του Μάριο Γεωργιάδη.

“Δεν θέλω την έδρα”

Στα όσα είπε η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων απάντησε ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Θα ήταν πολιτικά ανήθικο να παραλάβω την έδρα και να τη μεταφέρω στη Ν.Δ. τη στιγμή που ανήκει στην Ένωση Κεντρώων. Ουδέποτε θα έκανα κάτι τέτοιο και το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Στη Βουλή θα επιλέξουν να με βάλουν οι πολίτες με σταυρό, εφόσον κρίνουν ότι είμαι ικανός να προσφέρω τα μέγιστα για τη Ν.Δ. Κανένα δωράκι από την ΕΚ, ή τη Μεγαλοοικονόμου δεν θα δεχόμουν. Επομένως, αφού αυτός είναι ο πόνος της κ. Μεγαλοοικονόμου, μπορεί να παραδώσει την έδρα της χωρίς δισταγμό και εγώ με τη σειρά μου στον επόμενο».

Ο Λεβέντης

Για την ανεξαρτητοποίηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και ο Βασίλης Λεβέντης λέγοντας «δεν κατάλαβα γιατί έφυγε. Ήμασταν μαζί την Παρασκευή και μιλάγαμε και θα συναντιόμασταν και σήμερα που είναι η συζήτηση για το Κυπριακό στη Βουλή. Ήμουν στο αυτοκίνητο όταν έμαθα ότι υπέβαλε ανεξαρτητοποίηση».

Όσο για το αν η πλέον ανεξάρτητη βουλευτής έχει βλέψεις να πάει κάπου αλλού επεσήμανε: «Θα φανεί. Όσοι βγήκαν με λίστα νομίζω ότι είναι αυτοκτονία να φεύγουν από το κόμμα. Τώρα ο Καρράς να πάει στο ΠΑΣΟΚ, ποιος να πρωτοβγεί εκεί μαζεύτηκαν όλοι. Εγώ τους αγαπώ όλους, αυτοί δεν αγαπούν τον εαυτό τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε, «η Ένωση Κεντρώων θα περάσει και το ΠΑΣΟΚ γιατί έχει μαζευτεί κάθε καρυδιάς καρύδι εκεί, ενώ η Ένωση Κεντρώων είναι ένα επαναστατικό κόμμα, έχει εκτίμηση στη νεολαία και παρουσιάζει σταθερά άνοδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα