Μανιφέστο της «Ο.Λ.Α.» για «πολιτικούς απατεώνες» και αστική «Δικαιοσύνη»

Με ένα μακροσκελές κείμενο στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αναλαμβάνει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα (με εκρηκτικό μηχανισμό και βολή από Kalashnikov) στο Εφετείο Αθηνών.

Η τρομοκρατική οργάνωση, που κατά το παρελθόν έχει συνδεθεί με τον «Επαναστατικό Αγώνα» του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, με ένα κείμενο – ιδεολογικό μανιφέστο για το ένοπλο αντάρτικο πόλης, εξαπολύει επίθεση σε Δικαιοσύνη και κυβέρνηση.

«Στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει στην αστική “δικαιοσύνη” ένα στήριγμα με ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στη διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση που βιώνουμε. Κι αυτό δεν συμβαίνει τυχαία φυσικά, αλλά προκύπτει από την ίδια τη θεσμική και ταξική της φύση. Πρέπει να αφαιρέσουμε από την αστική “δικαιοσύνη” το φωτοστέφανο της “ουδετερότητας” και του “κοινού συμφέροντος ολόκληρης της κοινωνίας”, που της έχει προσδώσει η κυρίαρχη ιδεολογία και να δούμε το ρόλο της στην πραγματική ζωή», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο για τη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, οι συντάκτες της προκήρυξης εξαπολύουν επίθεση κατά της «συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί της, αποτελούν μια συμμορία αφοσιωμένων υπηρετών του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης και δεν διστάζουν να παραχωρήσουν γη και ύδωρ στα υπερατλαντικά αφεντικά τους, βάζοντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα. Αυτό ακριβώς φάνηκε για ακόμα μια φορά στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη. Μέχρι και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα είναι διατεθειμένοι να φέρουν στην Ελλάδα οι πολιτικοί απατεώνες της “κυβερνώσας αριστεράς”, μετατρέποντας την Ελλάδα σε προνομιακό έδαφος για την εξάπλωση της αμερικάνικης μπότας στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Κι έχουν το θράσος αυτοί που ξεπουλάν τον τόπο να επικαλούνται τις θυσίες των κομμουνιστών και να υψώνουν τις γροθιές στους στη Μακρόνησο. Έχουν το θράσος οι γδάρτες του λαού να δηλώνουν πολιτικοί απόγονοι των ηρωίδων και των ηρώων που έτρωγαν τις αμερικάνικες Ναπάλμ στον Γράμμο. Αλλά, τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που βουλευτής του σχολιάζει το ξεπούλημα του τόπου για 99 χρόνια μέσω του υπερταμείου λέγοντας: «τα 99 χρόνια δεν πρέπει να μας τρομάζουν αφού οι Τούρκοι ήταν στην Ελλάδα 400 χρόνια».

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βάζουν στο μικροσκόπιο το κείμενο, το οποίο θυμίζει προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα» που είχαν έντονο το στοιχείο της ανάλυσης των πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα