Μαντζουράκης: «Ήταν η πιο δύσκολη σεζόν στην καριέρα μου»

Για τις δυσκολίες που πέρασε, αλλά και εκείνες που… έρχονται μίλησε ο Γιάννης Μαντζουράκης, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από ένταξη του Ανρί Καμαρά στο δυναμικό της Καλλονής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣπορ FM:
«Ήταν από τις δυσκολότερες σεζόν της καριέρας μου. Δύσκολα θα συναντήσει κάποιος προπονητής ανάλογη κατάσταση. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν το έχω δει ποτέ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις 34 παιχνίδια εκτός έδρας με μία νεοφώτιστη ομάδα. Πέραν της σχέσης προπονητή-προέδρου, έχω και πολύ καλή φιλική και οικογενειακή σχέση με τον κ. Μιχαλάκη, οπότε ήταν δεδομένο πως θα προχωρήσουμε μαζί.

Στο γηπεδικό, ήδη έχει μπει το μισό κομμάτι του χόρτου. Οι εργασίες προχωρούν και το γήπεδο θα είναι έτοιμο για τη νέα σεζόν. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και από τη στιγμή που λύθηκε, όλα τα άλλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο.

Ο Καμαρά είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει πολλά. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία του. Είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας, με καλή υποδομή. Η πορεία του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα λέει όλα. Είμαστε σε καλό δρόμο και για τον Μανούσο. Ο σχεδιασμός έχει γίνει ενδοοικογενειακά, όταν έρθει η ώρα θα τον μάθετε και εσείς. Θα πρέπει πάντως να κάνουμε μία ποιοτική ανανέωση του αγωνιστικού κυττάρου, αφού οι απαιτήσεις θα είναι υψηλότερες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να συνηθίσουμε στο υψηλό επίπεδο της Λίγκας. Για αυτό και είχαμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Αυτή, είναι η «παιδική» ασθένεια των νεοφώτιστων. Όλοι το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία και αντιδράσαμε θετικά. Ήμασταν σταθεροί στην αγωνιστική και βαθμολογική μας πορεία. Δεν πέσαμε ποτέ κάτω από τη 12η θέση και αυτό κράτησε τη ψυχολογία μας σε καλά επίπεδα. Ήταν το «κλειδί» για να αντέξουμε ακόμα και στο ότι παίξαμε 34 παιχνίδια εκτός έδρας. Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Ακόμα και για την Καλλονή που δεν θα είναι πλέον νεοφώτιστη θα έχει μεγαλύτερες δυσκολίες. Απαιτούνται καλύτερες κινήσεις και πιο σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα».
Έχουμε ήδη προγραμματίσει το προπονητικό κέντρο αλλά και 4-5 δυνατά φιλικά παιχνίδια. Και πέρυσι μας δόθηκε αυτή η δυνατότητα και ευχαρίστησα τον πρόεδρο για αυτό. Με εξαίρεση 4-5 ομάδες, οι υπόλοιπες προετοιμάστηκαν στην Ελλάδα, αλλά εμείς κάναμε την υπέρβαση. Είναι πολύ θετικό αυτό για μας, γιατί αντιμετωπίζεις πολύ δυνατές ομάδες και μπαίνουν σε δοκιμασία όλα σου τα πλάνα. Ομαδικά και ατομικά.

Στα play off, φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει βελτιωθεί, βρίσκοντας ρυθμό και αποτελεσματικότητα. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός παρότι νικάει, έχει μείνει λίγο πίσω σε απόδοση. Θεωρώ πως όλα θα κριθούν στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ματς έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα