Μανόλο Χιμένεθ: «Πρέπει να παίξουμε γενναία στο Σαν Σίρο»

Η ΑΕΚ πέταξε για τη βόρεια Ιταλία, καθώς αύριο αντιμετωπίζει τη Μίλαν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στο αεροδρόμιο για τη μεγάλη αυτή πρόκληση. Είναι πράγματι ένα παιχνίδι σταθμός για το Δικέφαλο, όχι ότι δεν ήταν τα ματς με την Μπριζ, ή η επιστροφή στις νίκες σε ευρω-όμιλο στην Κροατία με αντίπαλο τη Ριέκα, αλλά όσο να’ ναι η Μίλαν είναι ένα από τα ισχυρότερα ποδοσφαιρικά κλαμπ του πλανήτη.

Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

«Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι διάθεση, να είμαστε ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε στους ομίλους. Να μην παίξουμε με φόβο, γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να χάσουμε πάρα πολλά. Αυτός ο αγώνας είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ΑΕΚ. Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό. Είναι μια προσπάθεια που κάναμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, τώρα έρχεται η ανταμοιβή. Φυσικά και μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Πρέπει να τα κάνουμε όλα καλά. Αν δεν κατά κάνουμε πάρα πολύ καλά μπορεί να μη φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα. Οποιοδήποτε λάθος μπορεί ο αντίπαλος να το εκμεταλλευτεί. Αν μπούμε με φόβο τότε θα χάσουμε. Πρέπει να μπούμε δυνατά, με γενναιότητα και να μπαίνουμε δυνατά σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας».

Ο προπονητής της Ένωσης ρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην άμυνα:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ερώτηση γιατί η μείωση της απόδοσης της ομάδας ίσως να είχε να κάνει με την απουσία των Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, ενώ ο Λαμπρόπουλος έλειπε καιρό. Η αλήθεια είναι πως περιμένουμε να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές. Είναι στο… παραπέντε να γυρίσουν Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι.

Είναι προφανές ότι έχουμε θέμα στην άμυνα. Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι, όπως έκανα με τον Αστέρα, αλλά δεν μας βγήκε. Δεν έχουμε πολλές λύσεις στην άμυνα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βγούμε ένδεκα άτομα να… κρεμόμαστε μπροστά από την εστία μας, γιατί σεβόμαστε την ΑΕΚ. Είμαστε μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να παίξουμε με περηφάνια, με γενναιότητα, είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους, συνεχίζουμε στην Ευρώπη κι αυτό πρέπει να το αποδείξουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα