Μαξίμου σε Ιερά Σύνοδο: «Σεβαστές οι απόψεις, αλλά εμείς προχωράμε…»

Να… τινάξει στον αέρα την καλή σχέση που έχουν χτίσει ο πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος απειλεί το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση φύλου που εισάγεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.

Η Διαρκής Ιερά Συνόδος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που «καταστρέφει τον άνθρωπο» ενώ και η Μοναστική Κοινότητας του Αγίου Όρους αντιτάχθηκε θεωρώντας ότι «καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού». Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής στις σφοδρές αντιδράσεις με μια διαρροή από την οποία δεν προκύπτει πάντως διάθεση υπαναχώρησης ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους όταν είχε ρωτηθεί την περασμένη Δευτέρα μετά τον αγιασμό στην έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του κοινοβουλίου. «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας» είχε αναφέρει ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από τον διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προεξόφλησε τη θετική ψήφο των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα