Μαραντόνα: «Μήπως είναι Σουηδός ο Μέσι;»

Αναντίρρητα ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής!  Το 1986 πήρε από το χεράκι την Εθνική Αργεντινής και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου. Όλοι λέγαμε τότε ότι το κατόρθωμα αυτό ήταν δικό του!

Σήμερα, τη θέση του Μαραντόνα την έχει πάρει ο Λιονέλ Μέσι, μόνο που ο τεράστιος Αργεντινός ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να συνδυάσει τη σπουδαία και γεμάτη τίτλους καριέρα του με ένα μεγάλο τρόπαιο με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας! Έτσι, έδωσε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά στον Μαραντόνα να κάνει ειρωνικές τοποθετήσεις. Του αρέσει, άλλωστε, να κατακρίνει ποδοσφαιρικές φιγούρες και να τις μειώνει. Είναι αυτό το Μουντιάλ του 1986 που του δίνει το δικαίωμα. Αυτή τη φορά είπε: «Είναι λογικό ότι έρχεται στην Εθνική για χαβαλέ και εύκολο να εξηγηθεί. Έχουμε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, ο οποίος βάζει τέσσερα γκολ απέναντι στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και έρχεται εδώ και δεν ακουμπάει την μπάλα. Εκεί είναι που λες ανάθεμα, αυτός είναι Αργεντινός ή Σουηδός;». Εμείς εδώ, λοιπόν, ήρθαμε να του στερήσουμε αυτό το δικαίωμα!

Ο Μαραντόνα, λοιπόν, το 1986 πήγε στο Μεξικό και κατέκτησε το Μουντιάλ! Όλα καλά. Δεν πήγε όμως εξουθενωμένος. Με 31 παιχνίδια στα πόδια του (29 για το αργό Καμπιονάτο της εποχής και δύο για το Κύπελλο Ιταλίας όπου συνολικά πέτυχε 13 γκολ) πήγε… φρεσκαδούρα. Αντιμετώπισε στο Μουντιάλ αμυντικούς παλιάς κοπιάς, αργούς και δυνατούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν προλάβαιναν ούτε να του κάνουν φάουλ. Μεγάλο το κατόρθωμά του, αλλά μιλάμε για μία διοργάνωση που πραγματικά καμία ομάδα δεν ήταν σούπερ (με εξαίρεση ίσως τη φιναλίστ Δυτική Γερμανία).

Πάμε και στον Λιονέλ Μέσι. Το 2014 πήγε με την Εθνική Αργεντινής στα γήπεδα της Βραζιλίας και την έφτασε στον τελικό! Στα πόδια του είχε 46 παιχνίδια (15 παραπάνω από τον Μαραντόνα και φυσικά το αστρονομικό νούμερο των 41 τερμάτων). Είπατε τίποτα; Προφανώς και στον τελικό με τη Γερμανία δεν έκανε το κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν αποτελεί αιτία ειρωνείας.

Πάμε και στα φετινά νούμερα του Μέσι. Πριν ταξιδέψει στη Χιλή έπαιξε 57 φορές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και σημείωσε 58 γκολ! Στο Κόπα Αμέρικα έκανε ότι μπορούσε και το ότι μόνο αυτός είχε τα άντερα στον τελικό φάνηκε και στον τρόπο με τον  οποίο εκτέλεσε το πέναλτι σε σύγκριση με αυτό των συμπαικτών του!

Ο Μέσι είναι ακόμη 28 ετών. Στο επόμενο Μουντιάλ θα είναι 31. Και στο επόμενο Κόπα Αμέρικα 32.  Έχει πανηγυρίσει επτά πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερα Champions League, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα συλλόγων! Επίσης, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και ένα Παγκόσμιο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα