Μαρινάκης, Φλέσσας, Βενιάμης, Ν.Δ. και SIEMENS στο στόχαστρο των τρομοκρατών

Οι εφοπλιστές Βαγγέλης Μαρινάκης και Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φλέσσας και η σύζυγός του Μαρία Τσελέντη, καθώς και τα γραφεία τής Ν.Δ., της Siemens, της Info Quest (του Θ. Φλέσσα) και της ναυτιλιακής εταιρείας Capital ( του Β. Μαρινάκη) ήταν στόχοι των τρομοκρατών που προετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον τους σε γκαράζ διώροφου κτιρίου στο Βύρωνα. Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα τα οποία παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας κι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν το προσεχές Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Ο νεαρός ο οποίος συνελήφθη κι αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές (δεν δίνει αποτυπώματα ούτε λέει το όνομά του), φέρεται ως συνεργάτης τού Νίκου Μαζιώτη, αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο συμβόλαιο με το οποίο είχε ενοικιαστεί το γκαράζ. Τα στοιχεία τού ενοικιαστή ναι μεν ήταν πλαστά, αλλά υπαρκτά και σχετίζονται με πρόσωπο που μένει στην επαρχία. Ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος από την πρώτη στιγμή για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και δέκα ημέρες το κτίριο στο Βύρωνα, στο οποίο εισέβαλαν και το ερεύνησαν την περασμένη Παρασκευή. Ο ιδιοκτήτης του είναι γιατρός στη Βαρυμπόμπη και είχε νοικιάσει το γκαράζ σε ένα νεαρό.

Χτες τα μεσάνυχτα ένας άνδρας ηλικίας 25-30 ετών προσπάθησε να εισέλθει στο γκαράζ κουβαλώντας ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε γυαλιά, ένα καπέλο κι ένα μπλοκ. Οι άνδρες τής Αντιτρομοκρατικής έκαναν εκείνη την ώρα την κίνησή τους για να τον συλλάβουν και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να διαφύγει, τελικά συνελήφθη, με τους αξιωματικούς να του τοποθετούν μία μαύρη κουκούλα και να τον βάζουν μέσα στο αυτοκίνητο.

Στο σακίδιο βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις με αναφορές στους επιχειρηματίες, ενώ ανάμεσα σε άλλα έγραφε «24 καράβια στον Πειραιά, κανένα με ελληνική σημαία». Επιπλέον, υπήρχαν σημειώσεις για 1 και 2 Οκτωβρίου 2014 για γραφεία εφοπλιστών και εταιρειών. Ήταν, επίσης, καταγεγραμμένο ένα δρομολόγιο από την αρχή τής λεωφόρου Αμφιθέας προς το γκαράζ, χρονομετρημένο 16 λεπτά. Εκεί κοντά βρίσκονται, σημειωτέον, και τα γραφεία τής Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα