«Μας ενώνουν πολλά με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη»

Πριν από λίγες ημέρες, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., και σήμερα ήρθε η στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ως ευρωβουλευτή με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» του Νίκου Νικολόπουλου, του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Ζώη. Μάλιστα, γι’ αυτή τη συνεργασία ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Καλωσορίζω στην Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, τον φίλο, συμμαχητή και επί σειρά ετών συνάδελφο, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μας ενώνουν πολλά. Με τον Παναγιώτη ξεκινήσαμε μαζί, ακριβώς την ίδια μέρα ως δημοτικοί σύμβουλοι. Βρεθήκαμε στα ίδια έδρανα στην Βουλή και φυσικά, πολλές φορές στις δικές μου και τις δικές του περιοδείες ανά την Ελλάδα, διεκδικώντας κοινούς στόχους υπό την σημαία του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

»Εμείς δεν υποστείλαμε ποτέ αυτή τη σημαία. Ούτε το πάθος και τον αγώνα για μία ανεξάρτητη και εθνικά περήφανη χώρα. Ζούμε την εποχή τη κρίσης των αξιών. Όλα εκείνα που για αιώνες φάνταζαν ακίνητοι πυλώνες και ακοίμητοι οδηγοί στην πορεία της ζωής μας, σήμερα κρίνονται, δοκιμάζονται, λοιδωρούνται. Η έννοια της Πατρίδας, οι αρχές του Δικαίου, το πνεύμα της ελευθερίας, η ανάγκη της δημιουργίας, η Ορθόδοξη πίστης μα το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.

»Η υπευθυνότητα αντικαθίσταται από την αδιαφορία. Η αξιοπρέπεια από την ευκολία. Η τιμή από τα ξεπούλημα. Τα πρότυπα της αφοσίωσης στο καθήκον του χρέους προσφοράς στους πολίτες και την χώρα, της ανάπτυξης και ανάδειξης του κοινωνικού συνόλου, δεν βρίσκουν πολλούς “θαυμαστές”. Ζούμε στην πιο δύσκολη εποχή των μνημονιακών παγετώνων την εποχή των συμβιβασμών και των συμβιβασμένων.

»Εμείς έχουμε ένα κοινό με τον Παναγιώτη. Σε όλη μας την ζωή σε όλη μας την διαδρομή διαλέγαμε πάντα τον δύσκολο δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα της σκληρής δουλειάς της αναμέτρησης με τα προβλήματα και τις ευκαιρίες.
Έναν δρόμο σύγκρουσης αλλά και επιτυχιών μεγάλης προσπάθειας αλλά και μεγάλης ικανοποίησης. Μία διαδρομή ασυμβίβαστη στην μεγάλη διαδρομή από το 1974 μέχρι σήμερα περπατήσαμε μαζί, βήμα – βήμα.
Σήμερα οι καιροί δικαιώνουν την πίστη και τις επιλογές μας. Σήμερα αλλά και αύριο και στα χρόνια που έρχονται έχουν η Πατρίδα και ο λαός, ανάγκη το πείσμα μας, την δύναμη μας, την φωνή μας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την ελπίδα. Με την “ΕΝΩΣΗΣ” μας δεν θα λείψουμε από το μέλλον. Γι’ αυτό και ξαναβρισκόμαστε και πάλι στην ίδια στέγη, διεκδικώντας με ακόμα περισσότερη αποφασιστικότητα το τέλος της μνημονιακής καταιγίδας. Τον ευχαριστώ που είναι μαζί μας και τον καλωσορίζω.

»Το έχω τονίσει εδώ και πολύ καιρό. Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της εθνικής ευθύνης και του κοινωνικού προσανατολισμού οφείλει να ανασυγκροτηθεί. Κανένας δεν περισσεύει. Όλοι όσοι βλέπουμε τη Ν.Δ. να μετατρέπεται σε μνημονιακό σκελετό πρέπει να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για τις ιδέες μας και την Ελλάδα. Περιμένουμε κοντά μας και πολλούς άλλους. Υπάρχουν… βόλια για όλους!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα