“Μας θέλουν ζωντανούς – νεκρούς μέσα στο ευρώ”

Στις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας- δανειστών αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημείωσε ακόμα όμως ότι θεωρεί ρεαλιστικότερη επιλογή μία τίμια συμφωνία εντός των ορίων της λαϊκής εντολής που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς κάναμε τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να καταλήξουμε σε συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι «το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν θέλει Grexit, υπάρχουν όμως κάποιοι στην άλλη πλευρά του γηπέδου που δεν θέλουν να επιτύχουμε, γιατί δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτική οικονομική πολιτική στο πρόβλημα της λιτότητας».

«Μας θέλουν εντός ευρώ ταπεινωμένους, ζωντανούς – νεκρούς μέσα στο ευρώ, ώστε να αποδείξουν ότι η αριστερά δεν μπορεί να εχει λόγο στα πράγματα της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θέτει κόκκινες γραμμές, είναι επειδή κάποια μέτρα δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όχι από πολιτικό εγωισμό.

Σε σχέση με την εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι όσοι αισθάνονται ότι διαφωνούν είναι μειοψηφία, εντούτοις εξελίσσεται ένας δημοκρατικός διάλογος γύρω από αυτό και αρνήθηκε ότι ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα χρησιμοποιούταν από την κυβέρνηση για να κατευνάσει τις αντίθετες εσωκομματικές φωνές.

Τέλος, ο κ Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των δανειστών» και η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο υποχώρησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα