ΜΑΥΡΩΤΑΣ: “Εμείς έχουμε μάθει να ασκούμε υπεύθυνη κριτική”

Τις δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινήσεις του στον χώρο της Δικαιοσύνης και την πρόσφατη τοποθέτηση της κας Θάνου στο Νομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, αποδόμησε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Ο κ. Μαυρωτάς κατέστησε σαφές πως εάν ο κ. Τσίπρας είχε υποστηρίξει προεκλογικά πως θα κάνει ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι, αλλά με διαφορετικό τρόπο, θα ήταν πλήρως δικαιολογημένος. Μολονότι η ατζέντα του περιείχε μεταξύ άλλων την καταπολέμηση του πελατειακού κράτους και την εξομάλυνση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τελικώς ακολουθούνται οι ίδιες πρακτικές με τους προηγούμενους. Κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να επικαλείται τις αντίστοιχες πρακτικές των προηγουμένων ως άλλοθι για τις δικές του κινήσεις.

Αναφερόμενος στην οικονομία, έκρινε θετικά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργό στην Κοζάνη περί έμφασης στους διεθνώς εμπορεύσιμους κλάδους, καθώς αυτές προσεγγίζουν τις από καιρό εκπεφρασμένες θέσεις του Ποταμιού.

«Καλώς τον κι ας άργησε» είπε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσίπρα ο οποίος φαίνεται να διάβασε χθες το βιβλίο του Αρίστου Δοξιάδη «Το Αόρατο Ρήγμα» όπου ο συγγραφέας περιγράφει την ανάγκη μεταφοράς της οικονομίας από τις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα σε διεθνώς εμπορεύσιμους κλάδους. Χαρακτήρισε καλοδεχούμενη τη στροφή αυτή αλλά καθυστερημένη.

Κατέστησε σαφές πως το Ποτάμι δεν καταστροφολογεί αλλά ασκεί υπεύθυνη κριτική, υπενθυμίζοντας την καθυστέρηση σχεδόν οκτώ μηνών στη διαπραγμάτευση, και διαπιστώνοντας πως τα όποια οφέλη δεν αντισταθμίζουν την προκληθείσα απώλεια εθνικού πλούτου.

Επεσήμανε την ανάγκη να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στοχεύοντας σε μια οικονομία έντασης γνώσης, με Πανεπιστήμια εξωστρεφή, διασυνδεδεμένα με την παραγωγή, τα οποία βεβαίως δεν υπηρετούνται από το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Τόνισε την ανάγκη γονιδιακής μετάλλαξης στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ για να εκκινήσει η οικονομία με έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα και όχι τον άκρατο κρατισμό.

Διαπίστωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ψηφίζει απαιτούμενα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, δεν προχωρά στην εφαρμογή τους, δίνοντας ως παραδείγματα το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και τα ψηφιακά οργανογράμματα των Δημοσίων Υπηρεσιών, σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της αξιοκρατικής στελέχωσης του Κράτους. Παρατήρησε πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες μένουν χωρίς κυβερνήσεις για μήνες αλλά λειτουργούν κανονικά, με πρόσφατο παράδειγμα την Ολλανδία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα