ΜΑΥΡΩΤΑΣ: “Προσποιούμαστε μεταρρυθμίσεις, έκαναν ότι μας πίστευαν”

“Δεν ψέγουμε την Κυβέρνηση γιατί έκλεισε τη συμφωνία, αλλά επειδή ακριβώς άργησε να την κλείσει, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντικές απώλειες, διευκρίνισε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Ενώ ο προϋπολογισμός του 2017 ψηφίστηκε με ρυθμό ανάπτυξης 2,7 %, οι τελευταίες προβλέψεις του Ο.Ο.Σ.Α. την τοποθετούν στο 1,1 %, ως, προφανές, αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που κυριαρχούσε κατά την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης σε αληθινό και όχι νεκρό χρόνο. Επίσης, η πρόβλεψη ένταξης στο QΕ από τον Μάρτιο μεταφέρθηκε στην καλύτερη περίπτωση τον Σεπτέμβριο.

Το αντάλλαγμα για τις απώλειες αυτές συνοψίζεται σε απλές αναδιατυπώσεις πραγμάτων που ξέραμε από τον Μάιο του 2016. Η Κυβέρνηση για μια ακόμα φορά έπαιξε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι θέτοντας τη συζήτηση για το χρέος ως «νυν υπέρ πάντων» ενώ είναι γνωστό πως η σημασία του χρέους δεν έγκειται στην απόλυτη τιμή του αλλά στη συνάρτηση με το Α.Ε.Π. για το οποίο λίγα κάνει η κυβέρνηση.

Εκτίμησε πως τα προβλεπόμενα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % μέχρι το 2022 και στη συνέχεια 3 % μέχρι το 2060, δείχνουν πως η χώρα θα πρέπει να κινηθεί εντός δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι λέξεις κλειδιά είναι η ανάπτυξη και οι αναγκαίες για αυτήν μεταρρυθμίσεις αλλά μέχρι τώρα προσποιούμασταν ότι κάναμε μεταρρυθμίσεις και οι δανειστές προσποιούνταν ότι μας πίστευαν, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Τώρα, η Κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή ρητορική του «οι προηγούμενοι ήταν κακοί και εμείς καλύτεροι» και να περάσει στην πρακτική φέρνοντας στην πρώτη γραμμή μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, ιδιωτικοποιήσεις, την ανασυγκρότηση του δημοσίου και να δώσει αναπνοή στους ελεύθερους επαγγελματίες που υφίστανται ένα ασφαλιστικό που έχει γίνει φορολογικό και αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη. Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ιδιαίτερα πως όχι μόνο να ψηφίζονται οι νόμοι αλλά και να υλοποιούνται.

Ολοκληρώνοντας ο βουλευτής του Ποταμιού διαπίστωσε πως ακόμα και να μας χάριζαν το χρέος, αν δεν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις, οι αγορές δεν θα πάρουν το σήμα. Στην παρούσα φάση ζητούμενο είναι να καλυφθεί το χαμένο έδαφος εξαιτίας της κυβερνητικής αστοχίας στη διαπραγμάτευση με το να τεθεί το χρέος ως το άπαν της διαπραγμάτευσης, μέσα από όχι εύκολες αλλά δίκαιες λύσεις. Στην κατεύθυνση αυτή όπως είπε, θα πρέπει να φύγουμε μπροστά και να ξεπεραστούν οι κυρίαρχες εντός ΣΥΡΙΖΑ. ιδεοληψίες που επιχειρούν να μας οδηγήσουν πολλά χρόνια πίσω, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Παιδείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα