ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «Στο διεθνές αθλητικό κίνημα η αυτονομία πρέπει να πηγαίνει μαζί με τη λογοδοσία και τη διαφάνεια»

Την ανάγκη η αυτονομία στις διεθνείς ομοσπονδίες να συνοδεύεται από λογοδοσία και διαφάνεια, επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, στην τελευταία συνάντηση για το 2017, της επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία έγινε στη Βουδαπέστη.

Όπως αναφέρθηκε, τα δύο ψηφίσματα για την καλή διακυβέρνηση στους αθλητικούς φορείς θα συζητηθούν από την ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην επόμενη σύνοδο τον Ιανουάριο. Εκ των οποίων, όπως σημειώνει ο κ. Μαυρωτάς, το ένα αφορά στις διεθνείς ομοσπονδίες και το άλλο ειδικά το ποδόσφαιρο, δηλαδή τη FIFA και την UEFA.

Ο κ. Μαυρωτάς ως αντιπρόεδρος της υπο-επιτροπής Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού του Συμβουλίου, στάθηκε επίσης στο θέμα της ευκαιρίας στην εκπαίδευση των πρωταθλητών και στον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι διεθνείς ομοσπονδίες σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, προκειμένου να αναπτύξουν προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε αντικείμενα σχετικά με τον αθλητισμό. Με τον τρόπο αυτό, οι αθλητές υψηλού επιπέδου χωρίς να θυσιάζουν την αθλητική τους καριέρα, θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα του ενδιαφέροντός τους, αποκτώντας εφόδια και ανοίγοντας ευκαιρίες για τη ζωή τους μετά τη λήξη της καριέρας τους.

Επίσης ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στη διακοινοβουλευτική συνεργασία στα θέματα δεοντολογίας και διαφάνειας στον χώρο του αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα