«Θεσμική εκτροπή η τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου»

H τοποθέτηση της μέχρι πριν από λίγες ημέρες προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, στη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό. 

Η Nέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον ορισμό της στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για θεσμική εκτροπή.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από τη μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτή την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου.

Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε.Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο!”

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της…», σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter o αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

 Λοβέρδος: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής

Σφοδρή κριτική και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε ανάρτησή του στο Τwitter o Ανδρέας Λοβέρδος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

«Ούτε τα προσχήματα λίγο πριν το τέλος. Διορισμός Β.Θάνου στο γραφείο του Π/Θ: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής», έγραψε.

Γιώργος Καμίνης: Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι ,αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη

«Η τοποθέτηση της κας Θάνου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο είναι εσφαλμένη. Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι ,αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότηση τους.

Ο κ. Σεβαστίδης, αναφερόμενος και στις επιθέσεις Πολάκη και Παπαγγελόπουλου σε δικαστικούς λειτουργούς είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν εσωτερικό εχθρό που εμποδίζει τη φιλολαϊκή της πολιτική και αυτός ο εχθρός είναι η δικαιοσύνη. Γίνεται – πρόσθεσε – προσπάθεια να φανεί ότι η δικαιοσύνη εμποδίζει τη φιλολαϊκή διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής.

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές έδωσαν τη δική τους απάντηση για το σάλο που έχει δημιουργηθεί:«Δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος ανέλαβε διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνταξιοδότησή του», αναφέρουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα