Μειώνεται κατά 20% η τιμή του φυσικού αερίου

Στη Βουλή κατατίθεται το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση κατά 20% της τιμής του φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο  Μάκης Παπαγεωργίου. 

Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά της λιανικής στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου, το οποίο χαρακτήρισε «οδικό χάρτη». Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την απελευθέρωση της αγοράς και η ρύθμιση θα έχει έτος ορόσημο το 2015 και χρονικό ορίζοντα τα τέσσερα χρόνια για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων.

Υπογράμμισε δε ότι θα δώσει στον καταναλωτή περισσότερες επιλογές και ευελιξία, ενώ αναφέρθηκε και στην πτώση των τιμών πετρελαίου που θα επιφέρουν πτώση και στην τιμή του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου, η μείωση θα γίνει αισθητή από τον Ιανουάριο του 2015 κατά περίπου 5%, αλλά μέχρι τον Μάρτιο θα έχει σημειωθεί πτώση της τάξης περίπου του 20%.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι προχωρούν σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο και παραδέχθηκε ότι η οικονομική κρίση άφησε πληγές στην αγορά ενέργειας,  αλλά, όπως τόνισε, τις επουλώνουμε και κοιτάμε μπροστά. «Μέσα σε 2,5 χρόνια κάναμε μεταρρυθμίσεις όσες δεν έγιναν σε δεκαετίες», επεσήμανε και προειδοποίησε σχετικά με την αστάθεια λόγω πολιτικών εξελίξεων: «Λίγο πριν το ξέφωτο, να μη θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχουμε κάνει ή το μέλλον. Ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος είναι να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες. Το να ξεφύγουμε από τον κρατισμό και τον λαϊκισμό είναι αυτό που ενώνει τους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι «οι μέρες που ζούμε είναι μέρες ευθύνες για να προστατεύσουμε τις μεγάλες προσπάθειες που έχουμε καταβάλει τα τελευταία χρόνια. Τα επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία προχωρούν στον κλάδο της ενέργειας, τα οποία είναι πολύ σημαντικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα