Μειώνονται οι καπνιστές στην Ελλάδα

Καλά νέα σχετικά με την καταπολέμηση του καπνίσματος στην Ελλάδα, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Ελλάδα Ευάγγελος Φιλόπουλος, μειώθηκαν οι καπνιστές. Το «λάθος του 20ου αιώνα», όπως το χαρακτήρισε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Μπεχράκης, αναπληρωτής καθηγητής των πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard, ξεκίνησε να μειώνεται  εν μέσω κρίσης.

Στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του Joint Action on Tobacco Control, η οποία στοχεύει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας στην Ευρώπη, παρευρέθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα του JATC, στοχεύει στην καρδιά του αντικαπνιστικού αγώνα που είναι η ενημέρωση. Ο ίδιος συνεχίζοντας τον λόγο του, χαρακτήρισε την συνήθεια του καπνίσματος ως «φρένο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα, στο Ζάππειο Μέγαρο ενώ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, καθώς παρευρέθηκαν και Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι, ακαδημαϊκή, βουλευτές και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Μπεχράκης,  «για πρώτη φορά έχουμε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό καπνιστών, συνολικά αγγίζει το 27,3». Ο αναπληρωτής καθηγητής, σημείωσε ότι «η συνολική μείωση, ποσοστό 33% παρατηρείται κυρίως σε νέους ηλικίας, 16 με 24 ετών».

«Τα τελευταία χρόνια, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του καπνίσματος αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς», δήλωσε ο Ευάγγελος Φιλόπουλος στο ΑΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα