Μεξικό: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών – 226 το πρωί της Τρίτης

Δεν σταματούν να ανασύρουν νεκρούς τα σωστικά συνεργεία και οι αρχές ασφαλείας στο Μεξικό μετά τον φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που χτύπησαν την χώρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους έφτασε τους 226, με τις εκτιμήσεις να φτάνουν ακόμη και για 1.000 νεκρούς.

Ο σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (19.09.2017, ώρα Ελλάδας) και ισοπέδωσε κτίρια, σχολεία, σούπερ μάρκετ και εργοστάσια. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον 21 παιδιά, που βρίσκονταν σε σχολείο που κατέρρευσε. Και ο απολογισμός είναι προσωρινός. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ο πιο βαρύς απολογισμός του χθεσινού σεισμού καταγράφηκε στην Πολιτεία Μορέλος, όπου οι νεκροί είναι 55. Η πρωτεύουσα μετράει 49 νεκρούς, η Πολιτεία Πουέμπλα 32, η Πολιτεία του Μεξικού 10 και η Πολιτεία Γκερέρο 3.

Δεκάδες κτίρια, ανάμεσά τους τουλάχιστον 44 στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, κατέρρευσαν στο Μεξικό από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου. Σωστικά συνεργεία αναζητούν εναγωνίως επιζώντες στα συντρίμμια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα