Μερίδιο στην εταιρία TruckBird αποκτά η Εθνική Τράπεζα

Μερίδιο στην εταιρία TruckBird αποκτά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι η nestcargo (www.nestcargo.com) μια ηλεκτρονική αγορά διεθνών μεταφορών που φέρνει σε επαφή εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις με μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες. Βοηθά επιχειρήσεις να βρουν άμεσα και αποτελεσματικά τον κατάλληλο μεταφορικό συνεργάτη για αποστολή φορτίων μέσω ξηράς, θαλάσσης και αέρος στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας συλλογής προσφορών, οι επιχειρήσεις εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο και βρίσκουν ανταγωνιστικές τιμές μέσα από ένα μεγάλο εύρος αξιολογημένων μεταφορικών επιχειρήσεων. Οι μεταφορικές επιχειρήσεις αυξάνουν την πληρότητα των μεταφορικών τους μέσων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών και το πελατολόγιό τους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται έκτοτε στην ελληνική αγορά, με βλέψεις ανάπτυξης σε γειτονικές χώρες ενώ διακρίθηκε στον 4ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας  (www.nbg.gr/nbgseeds), περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ θα τους παρασχεθούν υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israeli Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο και την Endeavor Greece.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα