Μετά από 8 χρόνια δικαιώθηκαν οι οικογένειες των θυμάτων τις Μarfin

Έστω και μετά από οχτώ χρόνια,  οι οικογένειες των τριών νεκρών από την πυρκαγιά στην τράπεζα Μarfin στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2010, δικαιώθηκαν.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση σε καθέναν από τους 24 εργαζόμενους από 25.000 έως 60.000 ευρώ κρίνοντας ότι πρέπει α ικανοποιηθούν για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν «από το κίνδυνο ζωής που διέτρεξαν, από την παρεπόμενη σωματική τους ταλαιπωρία, τα απότοκα προβλήματα υγείας και όλη την ψυχική πίεση με την οποία επιβαρύνθηκαν από την κρίσιμη μέρα και εφεξής».

Συγκεκριμένα επιδικάζει αποζημίωση στον σύζυγο και τους γονείς της άτυχης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου από το Αίγιο, η οποία κυμαίνεται από 210.000-300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ” το Διοικητικό Πρωτοδικείο ύστερα από αγωγή 24 εργαζόμενων για την την αναγνώριση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί είδε «παραλείψεις» τόσο από την αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο γεγονός.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων έκρινε:

-ότι η Πυροσβεστική δεν διενήργησε όλους εκείνους τους προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας στο υποκατάστημα, και

-πως υπήρξε παράλειψη των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων να εκδώσουν απόφαση –το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009– επιβάλλοντας στη διοίκηση της τράπεζας να τοποθετήσει ρολά από συμπαγές υλικό και άθραυστους υαλοπίνακες μεγάλου πάχους, όπως όριζε υπουργική απόφαση εκείνης της εποχής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα