«Μετά από 8 χρόνια είμαστε κοντά σε συνολική λύση»

Για το καλό στάδιο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις για τη διαπραγμάτευση, διαφορές υπάρχουν στο εργασιακό σχετικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις είπε αρχικά  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέχρι το Εurogroup της 20ής Μάρτη να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το SLA και να έχουν γεφυρωθεί οι όποιες διαφορές απομένουν σε σχέση με την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για την περίοδο μετά το 2019, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για πρώτη φορά μετά από μια οχταετία είμαστε πολύ κοντά σε μια συνολική λύση που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα, αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ασκώντας κριτική στη Ν.Δ., είπε ότι “είναι εξάλλου ακριβώς για το λόγο αυτό που η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ η οποία ζητούσε το άρον-άρον κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να έχει επιτευχθεί συνολική λύση αποδεικνύεται κοντόφθαλμη αλλά και ανεύθυνη”.

Διερωτήθηκε εάν «ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης ή αν θα ξανακάνει το λάθος του Δεκεμβρίου όταν δεν ψήφισε το μέτρο για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατομμύρια ευρώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα