Μετά τα Χριστούγεννα η επιστροφή φόρου στους δικαιούχους

Αρκετούς μήνες υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι  φορολογούμενοι αναμένουν την επιστροφή φόρου, αφού οι δικαιούχοι υπολογίζεται να λάβουν χρήματα, μετά τα Χριστούγεννα . Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στα προβλήματα με τον ΕΝΦΙΑ, με τις απανωτές αλλαγές και διορθώσεις στα εκκαθαριστικά, αλλά και στο ότι  δεν λειτούργησε το σύστημα διασταύρωσης ασφαλιστικών οφειλών ή τυχόν άλλων οφειλών.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να περιμένουν μάταια χιλιάδες φορολογούμενοι την επιστροφή φόρου για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή άλλες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το σύστημα θα είναι σε θέση επαναλειτουργήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου και να στείλει στους δικαιούχους την επιστροφή φόρου έπειτα από τρεις και τέσσερις μήνες.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να είχαν δει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει, από την επιστροφή φόρου που δικαιούνται, από τον Αύγουστο. Ωστόσο, χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν υποβάλει από τον Ιούλιο μεν τις φορολογικές δηλώσεις Ε1, ακόμα περιμένουν… το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στο taxisnet.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως ενώ οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία τοκίζονται κανονικά… η επιστροφή θα δοθεί χωρίς τόκους φυσικά ενώ θα μπορούσε να είχε από την αρχή συμψηφιστεί με τις οφειλές και οι φορολογούμενοι να γλίτωναν από τους τόκους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα