Μεταγραφές, γήπεδο και… Μπεργκ!

Το 2015 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη κόντρα σε δύο –θεωρητικά– υποδεέστερους αντιπάλους στο πρωτάθλημα (ΠΑΣ Γιάννινα) και στο Κύπελλο (Χανιά).

 

Οι «πράσινοι», ωστόσο, ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, καθώς τα ανοικτά θέματα είναι πολλά και η χρονιά κρίσιμη από κάθε άποψη.

Σε πρώτη φάση, ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας αρχίζει να αποκτά ένα μακροχρόνιο πλάνο. Οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος σχεδιάζουν την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθορίζοντας τις ανάγκες και βάσει των παικτών που θα παραχωρηθούν. Τα στελέχη του «τριφυλλιού» προσεγγίζουν περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, όπως ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας, ο οποίος ήδη ανακοινώθηκε, καθώς και περιπτώσεις με χαμηλό κόστος. Η αναζήτηση εστιάζεται σε συγκεκριμένες θέσεις, στις οποίες παρουσιάζει αδυναμίες η ομάδα και είναι δύσκολο, λόγω της οικονομικής στενότητας, να καλυφθούν μέσα στον Γενάρη. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Χρήστος Μπούρμπος, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον ΟΦΗ, αλλά δεν έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων μίας ομάδας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εξετάζουν διάφορες λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση και μία από αυτές διέρρευσε από τη Γαλλία και αφορά τον 25χρονο μπακ της Ρεμς, Κρίστοφερ Γκλομπάρ, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016, αλλά έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τον γαλλικό σύλλογο. Ενόψει καλοκαιριού, στο «τριφύλλι» υπολογίζουν και τις πωλήσεις παικτών, με τον πιθανότερο… στόχο να είναι ο Νίκος Καρέλης, για τον οποίο έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Τορίνο και ενδέχεται να έχει προχωρήσει σε μία τύπου κατ’ αρχήν συμφωνίας με τους «πράσινους»!

Περιμένει «στραβοπατήματα»

Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, πάντως, μπορεί να περιμένει, καθώς «τρέχουν» άλλες ανάγκες ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα και το Kύπελλο. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός ακόμα στόπερ, μετά την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη από τον Ατρόμητο. Το «ναυάγιο» στην περίπτωση του Γκιγιέρμο Ροντρίγκεζ από την Ελλάς Βερόνα άλλαξε τον προσανατολισμό του «τριφυλλιού», οι άνθρωποι του οποίου εξετάζουν τις λύσεις που έχουν στη διάθεσή τους. Ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος τσεκάρουν παίκτες από την αγορά της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και ελεύθερους. Στα υπ’ όψιν βρίσκονται αρκετές περιπτώσεις, όπως ο Βόγισλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Παρτίζαν Βελιγραδίου, τον επίσης ελεύθερο Ουρουγουανό, με ιταλικό διαβατήριο, Μάριο Ρίσο και οι Ισπανοί Ρικάρντο Αλβάρεζ Πουίγκ Ρίτσι και Αγκουστίν Γκαρθία Ινίγκεθ Άγκους, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο και το πιθανότερο είναι να γίνει πρόταση για τον δανεισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες κινήσεις θα ενεργοποιηθούν μετά το πέρας της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής, η οποία ενδέχεται να είναι καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι στη Λεωφόρο με τον Εργοτέλη και οι αντίπαλοί του στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, δοκιμάζονται εκτός έδρας κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη αντίστοιχα. Σαφώς τυχόν απώλειες των δύο ομάδων, θα φέρει πιο κοντά στην κορυφή τον Παναθηναϊκό και θα διαμορφώσει την ψυχολογία σε μεταγραφικό επίπεδο.

Η καθυστέρηση του Μάρκους Μπεργκ

Καλά τα μεταγραφικά, αλλά στον Παναθηναϊκό έχει προκύψει ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με τον Μάρκους Μπεργκ. Παρ’ ότι ο Σουηδός έχει συμφωνήσει σε όλα με το «τριφύλλι» για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του και οι υπογραφές έπρεπε να έχουν πέσει από την περίοδο των γιορτών. Η απουσία του από τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού προκάλεσε τη γέννηση διαφόρων σεναρίων. Σύμφωνα με τις… εξηγήσεις που έδωσαν οι «πράσινοι» και που όντως διασταυρώθηκαν και ισχύουν, ο λόγος της απουσίας του Σουηδού ήταν η ευαισθησία που έχει στις ιώσεις, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του διεθνούς ποδοσφαιριστή να καταπονείται έντονα. Η συγκυρία έχει να κάνει με το ξεκίνημα στο σχολείο της κόρης του, η οποία «μεταφέρει» στο σπίτι… όλες τις ιώσεις που κυκλοφορούν, τις οποίες –οι έχοντες ανάλογη εμπειρία γνωρίζουν– με τη σειρά τους περνούν και οι γονείς!

Ωστόσο, η καθυστέρηση στο τυπικό της υπογραφής του νέου συμβολαίου υφίσταται. Από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο λόγος που επικαλούνται είναι οι αυξημένες υποχρεώσεις του μάνατζερ, ο οποίος, πάντως, αναμένεται στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Περιμένουν τις εκλογές για τη… Λεωφόρο!

Μέσα σε όλα, ανοικτό παραμένει και το γηπεδικό. Βάσει όσων είχαν σχεδιαστεί, η νέα Λεωφόρος θα βρισκόταν στο τελικό της στάδιο και λίγο πριν την παράδοσή της. Στην Ελλάδα, βέβαια, οι σχεδιασμοί γίνονται στα… χαρτιά και η λέξη «χρονοδιάγραμμα» αποτελεί μία άγνωστη λέξη. Φυσικά δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία, ενώ έχει προκύψει θέμα με την κατοχή του γηπέδου, μετά την πάροδο ορισμένων χρόνων.

Σύμφωνα με πηγή στα υψηλά κλιμάκια των «πράσινων», οι πολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση, βασικό μέλημα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού θα είναι η κατάργηση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης. Αμέσως μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, το αρμόδιο επιτελείο θα ξεκινήσει ένα σαφάρι ενημέρωσης προς τους πολιτικούς, προκειμένου να εμπεδώσουν άπαντες, πως είναι ανέφικτη η εφαρμογή ενός σχεδίου, που απευθυνόταν σε άλλη εποχή, με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Η απεμπλοκή από τον Βοτανικό θα ανοίξει τον δρόμο για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, ενώ θα ξεκαθαρίσουν και οι προθέσεις του δήμου Αθηναίων αναφορικά με το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα