Μεταγραφές εκατομμυρίως για Φέτελ και Αλόνσο

Ντόμινο εξελίξεων και πολλών εκατομμυρίων εν όψει στη Formula 1 καθώς το σενάριο αποχώρησης του Φερνάντο Αλόνσο αντιμετωπίζεται ως βεβαιότητα μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποχωρεί από τη Red Bull.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός είναι το ακλόνητο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ισπανό στη Ferrari ενώ ο αντικαταστάτης του Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα είναι ο Κβίατ, παίρνοντας προαγωγή από την Toro Rosso.

Από την άλλη, ο Φερνάντο Αλόνσο ετοιμάζεται να «ενσαρκώσει» την επιθυμία της Honda να επανέλθει στη Formula 1, κάνοντας σαφείς τις πρωταγωνιστικές βλέψεις που θα έχει.

Ο Vettel είχε συμβόλαιο και για το 2015 με τους πρωταθλητές αλλά ενεργοποίησε όρο απόδοσης σε αυτό, που του επιτρέπει να το σπάσει!

«Όταν το μυαλό ενός οδηγού δεν είναι πια εδώ, δεν έχει σημασία το τι γράφεται σε ένα χαρτί. Μία συνεργασία μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο όταν τη θέλουν και οι δύο πλευρές. Προφανώς η Ferrari του έκανε πολύ ελκυστική προσφορά. Τον ξέρω πολύ καλά, έχουμε περάσει πολλά μαζί και είναι σαφές πως άλλαξε πολύ πρόσφατα άποψη για το μέλλον του. Δεν είναι απόφαση που παίρνεις εύκολα αλλά ήταν μόλις χθες βράδυ που μας ενημέρωσε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του ευχηθώ ότι καλύτερο για το μέλλον. Θα είναι στην καρδιά όλων μας εδώ στη Red Bull αλλά από την 1η Ιανουαρίου, θα είναι αντίπαλος», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ

Η σχετική ανακοίνωση της αυστριακής ομάδας αναφέρει: «Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μας ενημέρωσε πως θα αφήσει την Infiniti Red Bull Racing στο τέλος της σεζόν. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τον απίστευτο ρόλο που έπαιξε στην επιτυχία της Infiniti Red Bull Racing αυτές τις έξι σεζόν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο βήμα στην καριέρα του αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε με ενθουσιασμό το μέλλον αφού η θέση που αφήνει κενή ανοίγει το δρόμο για τη νέα γενιά οδηγών της Red Bull. Ο πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών έχει βγάλει πολλά μεγάλα ταλέντα τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα τους είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που φέτος έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες με την ομάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο στο πλευρό του Ντάνιελ το 2015 θα βρίσκεται ένα ακόμα ανερχόμενο αστέρι από το Junior πρόγραμμά μας, ο Ντάνιλ Κβίατ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα