Μετανάστες κατέλαβαν τα γραφεία του Σύριζα στην Λέσβο

Τα γραφεία του Σύριζα στην Λέσβο, κατέλαβαν 34 μετανάστες με την βοήθεια των τοπικών αντιφασιστικών οργανώσεων και λοιπών ακτιβιστών καθώς όπως λένε δεν αντέχουν την κατάσταση που επικρατεί. Όπως οι ίδιοι λένε, η κίνηση το να χρησιμοποιήσουν τα γραφεία του κόμματος σαν άσυλο γίνεται ως διαμαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης στην Μόρια αλλά και σε άλλες υποδομές.

Μία εκ των 34 μεταναστών ονόματι Karime Qias από το Αφγανιστάν, μίλησε στο Al Jazeera και είπε ότι «Οι συνθήκες δεν είναι υγιεινές, και το φαγητό δεν είναι φαγώσιμο» και συνέχισε «για τον λόγο αυτό, πολλοί από εμάς συνεχώς υποφέρουμε από διάρροια, κάνουμε εμετό και αφυδάτωση. Όταν έρχεται ο γιατρός και μας εξετάζει μας λέει ότι είμαστε καλά και ότι δεν έχουμε τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι, οι υποδομές έχουν φτιαχτεί για 2.000 άτομα ενώ την ίδια ώρα διαμένουν περίπου 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Αρκετές οργανώσεις έχουν απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση, και ότι οι υποδομές πρέπει να μεταφερθούν στο κέντρο της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα